ΗΠΑ: Σάλος με βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να πυροβολούν άντρα με ψηλά τα χέρια

Τον σκότωσαν εν ψυχρώ ενώ είχε παραδοθεί

Σάλος έχει προκληθεί στο Τέξας των ΗΠΑ με βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να σκοτώνουν εν ψυχρώ έναν 41χρονο άντρα με τα χέρια ψηλά. Το τραγικό αυτό περιστατικό συνέβη στον κήπο ενός σπιτιού.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι δύο αστυνομικοί που βλέπετε στο παραπάνω βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο, έσπευσαν στο σημείο μετά από κλήση για τραυματισμό γυναίκας στο κεφάλι από μαχαίρι σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.
Εκεί, ήρθαν αντιμέτωποι με το θύμα. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο 41χρονος Γκίλμπερτ Φλόρες, όπως ονομαζόταν, ήταν οπλισμένος. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, πριν τον πυροβολήσουν είχαν προσπαθήσει να τον ακινητοποιήσουν. Ωστόσο, στο βίντεο το θύμα φαίνεται να έχει παραδοθεί και να μην κρατά όπλο.

«Ό,τι απεικονίζεται στο βίντεο είναι ενοχλητικό και αποτελεί αντικείμενο ανησυχίας», δήλωσε η σερίφης Σούζαν Πάμερλαου, προσθέτοντας ότι η έρευνα πρέπει να πάρει το δρόμο της. Οι δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό υπηρετούσαν για 10 χρόνια στην αστυνομία και πλέον έχουν τεθεί σε υποχρεωτική άδεια.
Δείτε το βίντεο…