Τζιχαντιστές κατέστρεψαν το ναό του Βήλου στη Παλμύρα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Δορυφορικές φωτογραφίες το επιβεβαιώνουν

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, οι Τζιχαντιστές καταστρέφουν ένα ναό. Αυτή τη φορά, κατέστρεψαν το ναό του Βήλου στη Παλμύρα, ένα κτίριο της ρωμαϊκής εποχής. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαίους ναούς στην Παλμύρα της Συρίας, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας.

Δορυφορικές φωτογραφίες επιβεβαιώνουν την καταστροφή του ναού. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την καταστροφή του κύριου κτιρίου του ναού του Βήλου καθώς και μιας σειράς κιόνων που τον περιέβαλε», ανέφερε το Ινστιτούτο των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση και την Έρευνα (UNITAR), αφού συνέκρινε δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν πριν από και μετά την έκρηξη.

υφρθκτθ.jpg

Υπενθυμίζουμε ότι την 24η Αυγούστου το ΙΚ είχε καταστρέψει ολοσχερώς με εκρηκτικά τον ναό του Βάαλ-Δία. Εκείνη η καταστροφή καταδικάστηκε με έντονο τρόπο από την UNESCO, η οποία έκανε λόγο περί ενός «εγκλήματος πολέμου».

θτκ.jpg

Οι τζιχαντιστές θεωρούν τα προϊσλαμικά θρησκευτικά έργα, κυρίως τα αγάλματα, ειδωλολατρικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top