Έφτιαξαν φράχτη για τους μεταν��στες στα σύνορα Ουγγαρίας - Σερβίας

Συρματόπλεγμα σε μήκος 175 χιλιομέτρων

​Να εμποδίσει την είσοδο χιλιάδων μεταναστών από τη Σερβία, ελπίζει η Ουγγαρία, που κατασκεύασε φράχτη από συρματόπλεγμα στα σύνορά της και, μάλιστα, νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία.

«Το πρώτο τμήμα του μεθοριακού φράχτη ολοκληρώθηκε δύο ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου», ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Άμυνας.

Ο φράχτης, η κατασκευή του οποίου εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο, αποτελείται από σιδερένιο συρματόπλεγμα και εκτείνεται σε μήκος 175 χιλιομέτρων, ενώ ήδη άρχισε η δεύτερη φάση του σχεδίου, ένας δεύτερος φράχτης από πασσάλους, ύψους τεσσάρων μέτρων.

Η Ουγγαρία έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις για την απόφασή της, ακόμα και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης, ωστόσο, η κυβέρνηση επιμένει. Πάντως, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το συρματόπλεγμα δεν αποτελεί εμπόδιο για τους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν στην Ουγγαρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top