Τα ξένα ΜΜΕ για την πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Βασιλική Θάνου

Στην πλε��οψηφία τους αναφέρουν ότι ο Τσίπρας θα είναι το κεντρικό πρόσωπο των εκλογών

​Ε��τύπωση προκάλεσε στο διεθνή χώρο η ανάληψη της Πρωθυπουργίας από γυναίκα, οπότε τα ξένα μέσα δεν θα μπορούσαν να μην ασχοληθούν με την επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Βασιλική Θάνου.

Ο βρετανικός Guardian αναφέρει ότι έπειτα από 200 χρόνια που η Ελλάδα εισήλθε στην μοντέρνα εποχή της, ποτέ άλλοτε δεν είχε αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού μια γυναίκα. «Τώρα, έγινε το βήμα, αλλά και πάλι αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι ότι με την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η Ελλάδα μπαίνει για τα καλά σε προεκλογικούς ρυθμούς». Στο άρθρο επισημαίνεται επίσης: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δοκιμάσει τους τελευταίους μήνες εντυπωσιακά ποσοστά στη δημοτικότητά του, αλλά η απόφασή του να αγκαλιάσει τα αυστηρά μέτρα που είχε υποσχεθεί να ανασχέσει, του έχει επιφέρ��ι σημαντικό πολιτικό κόστος» και τονίζεται: «Δεν κατάφερε να ανακόψει τη λιτότητα και να χτυπήσει τη γραφειοκρατία, αλλά ο 41χρονος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι το κεντρικό πρόσωπο των εκλογών».

Το Fox News γράφει «Με την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων από την 65χρονη ανώτερη δικαστικό, Βασιλική Θάνου, αρχίζει η προεκλογική περίοδος για την Ελλάδα. Το χρέος της είναι να οδηγήσει τη χώρα ομαλά προς τις εκλογές στις οποίες ο απελθών πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει όχι μόνο να κόψει πρώτος το νήμα, αλλά και να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή». Το άρθρο σημειώνει ακόμη τις σεισμικές δονήσεις που πραγματοποιούνται εντός του ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση των μελών της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά και με τις κινήσεις της Ομάδας των 53.

Το Euronews σημειώνει πως η 65χρονη Βασιλική Θάνου έχει χαρακτηριστεί ως μια δικαστικός που τάσσεται εναντίον της λιτότητας και είναι γνωστή για τις θέσεις που έχει λάβει ως προς την απαίτηση των δανειστών να περικοπούν οι μισθοί στην Ελλάδα. Ακόμη αναφέρει: «Παρά το γεγονός ότι ο Τσίπρας έκανε στροφή 180 μοιρών και δέχθηκε να συνεχίσει τα μέτρα λιτότητας, διατηρεί ακόμη υψηλά ποσοστά δημοτικότητας και αναμένεται να επικρατήσει στις εκλογές. Ωστόσο, δεν φαίνεται να καταφέρνει τον πρωταρχικό στόχο του που είναι η αυτοδυναμία, κάτι που θα τον αναγκάσει να έρθει σε συνεννόηση με άλλα κόμματα για να σχηματίσει κυβέρνηση».

Assosiated Press: «Μπορεί η Βασιλική Θάνου να αναλαμβάνει ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός ωστόσο η συγκυρία δεν είναι εύκολη για την Ελλάδα – ειδικά με τους πρόσφυγες που έρχονται καθημερινά κατά κύματα στα παράλια της χώρας. Έτσι, θα κληθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σαν να ήταν κανονική πρωθυπουργός». Το άρθρο σημειώνει πως ο Τσίπρας αναγκάστηκε να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές μετά την ανταρσία που συνέβη στο εσωτερικό του κόμματός του και τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε από πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία τον κατηγόρησαν ότι αποδέχθηκε κι αυτός τους σκληρούς όρους των δανειστών. Ωστόσο, το πρακτορείο εκτιμάει πως ακόμη και έτσι, ο Τσίπρας αναμένεται να είναι ο νικητής των εκλογών, αλλά σημειώνει πως είναι αβέβαιο αν θα καταφέρει να πάρει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top