Τραγωδία με νεκρούς μέσα σε φορτηγό στην Αυστρία

Πέθαναν από ασφυξία

Τραγωδία με νεκρούς μέσα σε φορτηγό στην Αυστρία

​Νεκροί εντοπίστηκαν περίπου 50 πρόσφυγες μέσα σε σταθμευμένο φορτηγό στην Αυστρία, σύμφωνα με την εφημερίδα Krone. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τα θύματα πέθαναν από ασφυξία.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας δεν έχει προβεί ακόμη σε σχόλιο για το ζήτημα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, τα πτώματα βρέθηκαν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού το οποίο ήταν σταθμευμένο στον αυτοκινητόδρομο Α4, 50 χιλιόμετρα νότια της Βιέννης, ενώ ο οδηγός του έχει εξαφανιστεί.

Η Krone αναφέρει ακόμη πως οι πρόσφυγες πέθαναν πιθανότατα από ασφυξία, καθώς δεν μπορούσαν να δραπετεύσουν από το φορτηγό στο οποίο είχαν στριμωχθεί, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται κατά πληροφορίες και δέκα παιδιά.

Οι αυστριακές αρχές έχουν εξαπολύσει τώρα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ατόμων που ευθύνονται για την νέα αυτή τραγωδία με μετανάστες στην Ευρώπη, ενώ η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ Λάιτνεργο, έκανε λόγο για απεχθείς μεθόδους της μαφίας έναντι των μεταναστών.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η είδηση έρχεται τη στιγμή που η Βιέννη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει σύνοδο των βαλκανικών χωρών για την προσφυγική κρίση, παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top