Ολάντ-Μέρκελ: ΑΥΤΕΣ είναι οι λύσεις που προτείνουν για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα!

Ζήτησαν την «ενιαία» ευρωπαϊκή απάντηση

Ολάντ-Μέρκελ: ΑΥΤΕΣ είναι οι λύσεις που προτείνουν για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα!

​Το πρόβλημα του μεταναστευτικού στην Ελλάδα έχει πάρει πανευρωπαϊκές διαστάσεις. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Βερολίνο το απόγευμα της Δευτέρας ζήτησαν την «ενιαία» ευρωπαϊκή απάντηση στη μεταναστευτική κρίση αλλά και τη λειτουργία κέντρων υποδοχής σε Ελλάδα και Ιταλία. Ωστόσο, εφαρμογή των νόμων από όλες τις χώρες ώστε να υποδέχονται μετανάστες ζήτησε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Θα διαρκέσει πολύ η μεταναστευτική κρίση, που δεν έχει προηγούμενο», είπαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους η Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ζητώντας παράλληλα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σε κοινό ανακοινωθέν, η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε το άνοιγμα, πριν από το τέλος του έτους, νέων κέντρων υποδοχής προσφύγων στην Ιταλία και την Ελλάδα, στα οποία θα αξιολογείται ποιοι από τους μετανάστες πληρούν τις προϋποθέσεις για λήψη ασύλου. Από την πλευρά του, ο κ. Ολάντ τόνισε ότι η διαχείριση των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που φθάνουν στις ακτές της Μεσογείου είναι μια ευθύνη που δεν μπορεί να αφεθεί σε μία χώρα, αλλά αφορά όλη την Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι συνολικά υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 160.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει στην Ελλάδα μέχρι στιγμής μέσα στο 2015, σε σύγκριση με τους 45.412 το 2014.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, η Διεθνής Αμνηστία παρατήρησε ακατάλληλες, ανθυγιεινές συνθήκες και συνωστισμό στο κέντρο κράτησης στη Μόρια της Λέσβου, συμπεριλαμβανομένων πλημμυρισμένων τουαλετών, έλλειψη σεντονιών και κουβερτών, βρόμικων και παλιών στρωμάτων και σπασμένων κρεβατιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top