Ολάντ για Τσίπρα: «Θαρραλέα η απόφασή του να αποδεχθεί το νέο πρόγραμμα διάσωσης»

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο ετήσιο συνέδριο των Γάλλων πρεσβευτών

Ολάντ για Τσίπρα: «Θαρραλέα η απόφασή του να αποδεχθεί το νέο πρόγραμμα διάσωσης»

​Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο ετήσιο συνέδριο των Γάλλων πρεσβευτών στο Παρίσι μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα εκφράζοντας τη στήριξή του στο πρόσωπό του και χαρακτηρίζοντας την απόφασή του να αποδεχθεί το νέο πρόγραμμα διάσωσης ως «θαρραλέα».

Ακόμα, επισήμανε πως είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένας κοινός προϋπολογισμός για επενδύσεις μεταξύ των κρατών μελών της ευρωζώνης, αλλά και η θέσπιση δημοσιονομικών και κοινωνικών πολιτικών που θα ακολουθούν μία κοινή γραμμή.

Ο Ολάντ είπε ότι είναι στο χέρι της Γαλλίας, σε συνεργασία με τη Γερμανία, να προτείνει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την ευρωζώνη.

«Μπορεί να υπάρξει δημοσιονομική και κοινωνική σύγκλιση ανάμεσα στις οικονομίες και μπορούμε επίσης να διεκδικήσουμε περισσότερα δικαιώματα, κυρίως στα εργασιακά θέματα», υπογράμμισε ο Ολάντ.

Για την τρομοκρατία ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως «η επίθεση εναντίον της υπερταχείας Thalys που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι δείχνει ότι πρέπει να προετοιμαστούμε και για άλλες επιθέσεις και συνεπώς να προστατευτούμε».

«Εξακολουθούμε να είμαστε εκτεθειμένοι και η επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε ένα φοβερό μακελειό, αν επιβάτες δεν είχαν επιδείξει θάρρος, κυρίως αμερικανοί στρατιώτες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Η ασφάλειά μας διακυβεύεται αρχικά εντός των συνόρων μας, γεγονός που μας οδηγεί στην απόφαση για την επιχείρηση Sentinelle, αυτή την ανάπτυξη γάλλων στρατιωτών ως ενίσχυση της αστυνομίας σε όλη τη γαλλική επικράτεια, αλλά και εκτός των συνόρων μας» επεσήμανε.

«Το Daech (ακρωνύμιο στα αραβικά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Η οργάνωση αυτή ελέγχει πολύ μεγάλη έκταση, διαθέτει σημαντικούς πόρους που έχουν σχέση με κάθε είδους διακίνηση, έχει παρακλάδια σε όλο τον πλανήτη. Η οργάνωση αυτή στρατολογεί, προσηλυτίζει, εκπαιδεύει για να σκοτώνει σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα», πρόσθεσε ο Ολάντ.

«Απέναντι στην τρομοκρατία, η προσφυγή στη στρατιωτική βία είναι απαραίτητη», τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ, αφού αναφέρθηκε στην απειλή που συνιστά στην Αφρική η νιγηριανή οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top