ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος πάνω στη Γη!

Είναι και επιστημονικώς εξακριβωμένο

​Κι αν αναρωτιέστε ποιο είναι το μυστικό της ευτυχίας καλό είναι να διαβάσετε την ιστορία του 69χρονου Μάθιου Ρίκαρντ! Είναι μοναχός, μοριακός γενετιστής και έμπιστος του Δαλάι Λάμα.

Είναι ένας ταξιδευτής και πολυμαθής, ο οποίος άφησε τα πάντα πίσω του για να γίνει μοναχός βουδιστής σε μια σκηνή των Ιμαλαίων, και λέει ότι ο καθένας μπορεί να είναι ευτυχισμένος, αν εκπαιδεύσει το μυαλό του.

Χαμογελά ήρεμα και όταν μιλάει δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι επιστήμονες κήρυξαν τον Μάθιου τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο που έχουν ποτέ ερευνήσει.

Ο μοναχός με πάθος εξηγεί γιατί ο διαλογισμός μπορεί να αλλάξει το μυαλό και να βελτιώσει την ευτυχία των ανθρώπων με τον ίδιο τρόπο όπως η άρση βαρών τονώνει τους μυς.

«Ο διαλογισμός δεν προκαλεί ευδαιμονία, αλλά αλλάζει εντελώς το μυαλό σας και επομένως αλλάζει και αυτό που είστε», είχε δηλώσει κατά το παρελθόν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο νευροεπιστήμονας Ρίτσαρντ Ντάβινσον από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin, έβαλε 256 αισθητήρες στο κρανίο του Μάθιου Ρίκαρντ πριν από τέσσερα χρόνια, στο πλαίσιο της έρευνας στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι που εξασκούν τον διαλογισμό.

bud3.jpg
Οι εξετάσεις έδειξαν ότι, όταν διαλογιζόταν, ο εγκέφαλος του Ρίκαρντ παρήγαγε ένα επίπεδο κυμάτων γάμμα - εκείνες που συνδέονται με τη συνείδηση, την προσοχή, τη μνήμη και τη μάθηση-.

«Ποτέ δεν αναφέρθηκε προηγουμένως στην βιβλιογραφία της νευροεπιστήμης», δήλωσε ο νευροεπιστήμονας.

Η αξονική έδειξε επίσης και υπερβολική δραστηριότητα στον αριστερό προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου του, δίνοντας έτσι μια ασυνήθιστα μεγάλη «χωρητικότητα» για την ευτυχία και μια μειωμένη τάση προς την αρνητικότητα, όπως πιστεύουν οι ερευνητές.

Ο 69χρονος που ζει σε μια απομακρυσμένη περιοχή των Ιμαλαΐων της Άνω Ντόλπα, έχει γίνει ένας αξιοσέβαστος παγκοσμίως βουδιστής και είναι ένας από τους ηγέτες της θρησκείας σε δυτικούς μελετητές.

Ο Ρίκαρντ μεγάλωσε στο Παρίσι, και έζησε περιτ��ιγυρισμένος από την πνευματική ελίτ και όπως αποκαλύπτει, ήταν πάντα στο δρόμο προς τη φώτιση.

Το 1972 έλαβε το PhD στη γενετική και ήδη είχε ξεκινήσει τα ταξίδια του στην Ινδία, όπου τελικά μετακόμισε εκεί προκειμένου να γίνει βουδιστής.

Σήμερα είναι μοναχός στο Μοναστήρι Shechen στο Κατμαντού και μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην απομόνωση και τον διαλογισμό, στην επιστημονική έρευνα ενώ συνοδεύει τον Δαλάι Λάμα στα ταξίδια του στις γαλλόφωνες χώρες.

Ο ίδιος μάλιστα θέλοντας να μοιραστεί τη σοφία του, γράφει βιβλία όπως αυτό για την ευτυχία: «Happiness: A Guide to Developing Life's Most Important Skill».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top