Βόρεια Κορέα: Η Πιονγιάνγκ να ζητήσει συγνώμη για τις ένοπλες «προκλήσεις»

"Ειδάλλως τα μεγάφωνα με τα μηνύματα προπαγάνδας εναντίον της δεν θα σιγήσουν"

Βόρεια Κορέα: Η Πιονγιάνγκ να ζητήσει συγνώμη για τις ένοπλες «προκλήσεις»

​Η νότια Κορέα κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να ζητήσει συγνώμη για τις πρόσφατες ένοπλες «προκλήσεις», μεταξύ των οποίων η τοποθέτηση ναρκών, που προκάλεσαν τον τραυματισμό στρατιωτών και να υποσχεθεί ότι δεν θα προχωρήσει σε "νέες προκλήσεις". Τα δύο αντίπαλα κράτη έχουν αρχίσει από το Σάββατο, μαραθώνιες διαπραγματεύσεις σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης. Οι συζητήσεις διεξάγονται στο συνοριακό χωριό Πανμουντζόμ, όπου υπογράφηκε η κατάπαυση του πυρός για τον πόλεμο της Κορέας 1950-1953.

Ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός, Παρκ Γκέουν-χε, σημείωσε ότι αν η Πιονγιάνγκ δεν ζητήσει συγνώμη, η χώρα του «θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα» και θα συνεχίσει τις μεταδόσεις μηνυμάτων προπαγάνδας μέσω μεγαφώνων κατά της Βόρειας Κορέας.

Σημειώνεται ότι οι μεταδόσεις ξεκίνησαν μετά τον τραυματισμό των Νοτιοκορεατών στρατιωτών από τις νάρκες, ενώ η Πιονγιάνγκ σε απάντηση, εξαπέλυσε πυρά κατά του νοτιοκορεατικού μεγαφώνου.

Η Βόρεια Κορέα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση των ναρκών και είχε στείλει τελεσίγραφο προς τη Σεούλ να σταματήσει τον "ψυχολογικό πόλεμο", ��λλιώς θα απαντούσε με στρατιωτικά αντίποινα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top