Συστάσεις ΟΗΕ σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ για τους μετανάστες

Πανικός, δακρυγόνα και τραυματισμοί στα σύνορα

Συστάσεις ΟΗΕ σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ για τους μετανάστες

​Την ανησυχία του για την χρήση βίας από την αστυνομία της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Π��όσφυγες, καλώντας την κυβέρνηση των Σκοπίων να εφαρμόσει «χρηστή διαχείριση» των συνόρων της.

Ο Αντόνιο Γκουτιέρες μίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι τα σύνορα δεν θα κλείσουν στο μέλλον, ενώ, παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα να παρέχει άμεση βοήθεια στους ανθρώπους που βρίσκονται αποκλεισμένοι στη δική της πλευρά και να τους βοηθήσει να μεταβούν στις εγκαταστάσεις υποδοχής προσφύγων, μακριά από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

2350647 (1024x673).jpg

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, σκηνές πανικού, ένταση και χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία σημειώθηκαν την Παρασκευή στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ, όπου οι πρώτοι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν από τη χώρα μας στη γειτονική ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

2351201 (1024x621).jpg

Την ίδια ώρα, στην ουδέτερη ζώνη παραμένουν εγκλωβισμένοι περίπου 3.000 άνθρωποι, η διέλευση των οποίων αναμένεται να γίνει σταδιακά, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ανά δίωρο.

2351204 (1024x708).jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top