Ζαν-Μαρί Λεπέν για την διαγραφή από την κόρη του: Είναι "βρώμικο" να "σκοτώνεις" τον πατέρα σου

Όλα όσα δήλωσε για την αποπομπή του

Το εκτελεστικό γραφείο του κόμματος της γαλλικής άκρας δεξιάς Εθνικό Μέτωπο (Front National, FN) προχώρησε στην αποπομπή του 87χρονου ιδρυτή του,Ζαν-Μαρί Λεπέν.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Το εκτελεστικό γραφείο συνεδρίασε και αποφάσισε με την απαραίτητη πλειοψηφία την διαγραφή του κ. Ζαν-Μαρί Λεπέν από το Εθνικό Μέτωπο».

Η αποπομπή του Λεπέν έγινε επειδή είχε προκαλέσει για άλλη μια φορά σάλο με προκλητικές τοποθετήσεις του για το Ολοκαύτωμα και είχε συγκρουστεί μετωπικά με την κόρη του Μαρίν Λεπέν.

Ο Λεπέν είχε οδηγήσει την κόρη του, την νυν πρόεδρο του κόμματος Μαρίν Λεπέν, να κινηθεί εναντίον του όταν είχε επαναλάβει τον Απρίλιο τη δήλωσή του πως οι θάλαμοι των αερίων των ναζί στους οποίους οδηγήθηκαν οι Εβραίοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν αποτελούσαν παρά μια «λεπτομέρεια» του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρίν Λεπέν, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την αποπομπή του πατέρα της από το κόμμα φοβούμενη ότι θα πλήξει τις προσπάθειές της να… συγκεντρώσει ψήφους από το μεσαίο χώρο.

Mία ημέρα μετά την αποπομπή του ο Λεπέν παραχώρησε συνέντευξη στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, κατηγορώντας την κόρη του για «βρώμικες» τακτικές.

«Έδωσε την εντολή στο εκτελεστικό απόσπασμα από το τηλέφωνο. Δεν ήθελε να εμπλακεί άμεσα γιατί δεν ήθελε να φανεί ως η κακή της υπόθεσης» σχολίασε και πρόσθεσε: «Είναι "βρώμικο" να "σκοτώνεις" τον πατέρα σου, οπότε δεν ήθελε να το κάνει κατευθείαν αλλά το έκανε μέσω άλλων».

Στη συνεχεία δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να ανατρέψει την συγκεκριμένη απόφαση Εγώ είμαι το Εθνικό Μέτωπο. Είναι μια θεωρητική αποβολή, οπότε ασφαλώς θα προσφύγω στη δικαιοσύνη που πιστεύω ότι για άλλη μια φορά θα καταδικάσει τη Μαρίν Λεπέν και την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου».

Λίγο αργότερα παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe1 αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για την ίδρυση νέου κόμματος.

«Απευθύνομαι στους ψηφοφόρους του Εθνικού Μετώπου και τους λέω: Μην χωρίζεστε, μείνετε εκεί που είστε, μην παραιτήστε, στοχεύουμε να ανακαταλάβουμε το κόμμα», είπε.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top