Ούτε στο σινεμά τέτοιο σενάριο: Οι Παλαιστίνιοι συνέλαβαν... δελφίνι-κατάσκοπο των Ισραηλινών!

Κρατείται και ελέγχεται το θηλαστικό

Ούτε στο σινεμά τέτοιο σενάριο: Οι Παλαιστίνιοι συνέλαβαν... δελφίνι-κατάσκοπο των Ισραηλινών!

​Θυμίζει κατασκοπευτικό θρίλερ αλλά δεν είναι! Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι συνέλαβε δελφίνι - κατάσκοπο του Ισραήλ, το οποίο πραγματοποιούσε «ύποπτες» κινήσεις ανοικτά της Γάζας!

Η ριζοσπαστική ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση, η οποία κυριαρχεί στη Λωρίδα, τόνισε ότι το θηλαστικό ήταν εξοπλισμένο με συσκευές παρακολούθησης, όπως κάμερες αλλά και έναν μηχανισμό που μπορούσε να ενεργοποιήσει την εκτόξευση των βελών προς τον στόχο.

Το ύποπτο δελφίνι ανακαλύφθηκε από ναυτική μονάδα του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς και μεταφέρθηκε στην ακτή.

Η οργάνωση τόνισε ότι το ζώο «παρά τη θέλησή του» μετατράπηκε σε «δολοφόνο» από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, γι' αυτό και κρατείται από τις παλαιστινιακές αρχές.

Η Χαμάς δεν δημοσιοποίησε φωτογραφίες του δελφινιού, ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν προέβησαν σε κανένα σχόλιο.

Το Ισραήλ έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν ότι χρησιμοποιεί καρχαρίες και μεγάλα πτηνά προκειμένου να κατασκοπεύσει τους εχθρούς του. Το 2012 στο Σουδάν, εντοπίστηκε ένας αετός να εκτελεί «αποστολή κατασκοπείας», αφού έφερε ετικέτα της Ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ. Το 2010, η Αίγυπτος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι είχε στείλει ελεγχόμενους καρχαρίες, προκειμένου να επιτίθενται στους τουρίστες και να πλήξουν τον τουρισμό στη χώρα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top