ΧΑΜΟΣ στην Κωνσταντινούπολη:Πυροβολισμοί σε τουριστική περιοχή κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι με αυτόματα όπλα

​Πανικός επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης κοντά στην είσοδο του Ανακτόρου Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, παλάτι της οθωμανικής εποχής που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους τουρίστες όταν ακούστηκαν δυνατοί πυροβολισμοί.

Αμέσως στο σημείο, δίπλα στο οποίο στεγάζονται και τα γραφεία του πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπήρξε επίσης μια έκρηξη, ωστόσο η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από ανεξάρτητη πηγή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan, δύο ύποπτοι που έφεραν αυτόματα όπλα συνελήφθησαν από τ��ς τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κοντά στο παλάτι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος των δραστών της επίθεσης ήταν αστυνομικοί που βρίσκονταν στην είσοδο του ανακτόρου.

Αποκλεισμένη είναι και η πλατεία Ταξίμ.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν στην Άγκυρα την ώρα των πυροβολισμών και δεν διέκοψε ομιλία του που μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση.

Υπενθυμίζουμε πως σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα, οι τζιχαντιστές απειλούν ανοικτά τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας σε επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη και "κατάληψή" της.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top