Μέρκελ:«Κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το άσυλο το επόμενο μεγάλο εγχείρημα»

Στηλιτεύει τις επιθέσεις κατά προσφύγων

«Το μεταναστευτικό θέμα θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο από ό,τι η Ελλάδα και η σταθερότητα του ευρώ», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξή της στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης ασύλου».

Αναφερόμενη στις επιθέσεις που δέχονται συχνά πρόσφυγες στην Ευρώπη και κυρίως στην Γερμανία, η Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε την κατάσταση ως «απολύτως μη ικανοποιητική», ενώ τόνισε ότι αυτή η κατάσταση δεν αξίζει στην Γερμανία, για να προσθέσει ότι «όποιος έρχεται στην Γερμανία έχει το δικαίωμα να τον μεταχειρίζονται σαν άνθρωπο».

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα, η καγκελάριος έκανε λόγο για την ανάγκη κατάρτισης -ει δυνατόν σε ευρωπαϊκό επίπεδο- λίστας ασφαλών χωρών προέλευσης, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να χορηγούμε άσυλο σε όποιον θεωρεί ότι έχει εδώ μια ευκαιρία θέσης εργασίας».

Αναφερόμενη ειδικά στις χώρες των Βαλκανίων, σημείωσε ότι θέλουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν υπάρχουν σε αυτές πολιτικές διώξεις. «Δεν πρέπει να δημιουργεί κανείς ψεύτικες ελπίδες, διαφορετικά δεν θα μπορούμε να βοηθήσουμε αρκετά όποιον μας χρειάζεται» υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ και ανακοίνωσε ότι θα παραστεί στην επικείμενη συνάντηση της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, όπου θα συζητηθεί και το θέμα των προσφύγων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top