Σαρωτικές πλημμύρες στην Ιταλία-Κύμα καύσωνα πλήττει την βόρεια και κεντρική Ευρώπη

10.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση

Σαρωτικές πλημμύρες στην Ιταλία-Κύμα καύσωνα πλήττει την βόρεια και κεντρική Ευρώπη

Σαρωτικές πλημμύρες σάρωσαν την Καλαβρία στην γειτονική μας Ιταλία και οι αρχές κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, οχήματα στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο στο κέντρο του Ροσάνο ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε αγριεμένα ποτάμια, εμποδίζοντας τη μετακίνηση των συνεργείων διάσωσης που έσπευσαν να απομακρύνουν τους εγκλωβισμένους.

Σπίτια και ξενοδοχεία πλημμύρισαν, ένα κάμπινγκ απειλήθηκε, 10.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση, 5.000 κάτοικοι αλλά και τουρίστες μεταφέρθηκαν σε ασφαλή καταφύγια.

Αντίθετα στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο. Θερμοκρασίες- ρεκόρ στη Γερμανία, με σχεδόν 39 βαθμούς στο Βερολίνο. Οι κάτοικοι καταφεύγουν στις παραλίες και τις πισίνες για δροσιά ενώ η στάθμη μεγάλων ποταμών όπως ο Ελβας αλλά και λιμνών έχει πέσει, επηρεάζοντας τις μεταφορές με ποταμόπλοια και κρουαζιερόπλοια.

Στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ζέστη-ρεκόρ και στην Πολωνία, με το θερμόμετρο να δείχνει 39 βαθμούς. Η ηλεκτροδότηση σε εργοστάσια διακόπηκε καθώς η στάθμη των ποταμών που τροφοδοτούν τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος κατέβηκε θεαματικά. Σοδειές ξεράθηκαν.

Κόκκινος συναγερμός για κύμα καύσωνα σήμανε και σε Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία αλλά και Λευκορωσία...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top