Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν εκτέλεσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης

Επειδή εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την πολιτική του ηγέτη της χώρας

​Για το «λάθος» του να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική του ηγέτη της Βόρειας Κορέας , Κιμ Γιονγκ-Ουν, εκτελέσθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας, Τσοε Γιονγκ-Γκον, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

Αυτή η εκτέλεση, αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η δεύτερη από την αρχή του χρόνου, μετά την ανακοίνωση της εκτέλεσης του Βορειοκορεάτη υπουργού Άμυνας Χιόν Γιονγκ-Τσολ, τον Απρίλιο. (Η εκτέλεση του υπουργού Άμυνας δεν είχε επιβεβαιωθεί από την Πιονγκγιάνγκ).

Ο αντιπρόεδρος της βορειοκορεατικής κυβέρνησης, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα τον Ιούνιο του 2014, εκτελέσθηκε από εκτελεστικό απόσπασμα τον Μάιο, σύμφωνα με το Yonhap.

Ο Τσόε Γιονγκ-Γκον εθεάθη για τελευταία φορά στα επίσημα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης τον Δεκέμβριο, στην επέτειο του θανάτου του Κιμ Γιονκ-Ιλ, πατέρα του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης.

Τον Απρίλιο, οι νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανακοινώσει πως ο Βορειοκορεάτης υπουργός Άμυνας έπεσε θύμα μιας εκκαθάρισης και μπορεί να εκτελέσθηκε με χρήση αντιαεροπορικού πυροβόλου για ανυποταξία και επειδή αποκοιμήθηκε στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης.