ΒΙΝΤΕΟ από την επίθεση σε προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη

Το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα πίσω από τα αιματηρά περιστατικά

ΒΙΝΤΕΟ από την επίθεση σε προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεo από την επίθεση που πραγματοποίησαν δύο πιθανότατα γυναίκες, μέλη της τουρκικής ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα - Μέτωπο), στο προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, όπως αναφέρει η dailysabah. Μάλιστα η μία από τις γυναίκες τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς ��αι κρατείται.

Η συλληφθείσα ονομάζεται Hatice Aşık και είναι 42 ετών. Οι αστυνομικοί αναζητούν την άλλη γυναίκα-καμικάζι.

Την ίδια ώρα, η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί την ακροαριστερή οργάνωση, το DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα), ως υπεύθυνη και για την επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος στην Κωνσταντινούπολη, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η επίθεση εναντίον του προξενείου συνδέεται με το DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα)», μια ριζοσπαστική οργάνωση που το 2013 είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση καμικάζι εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί. Ο ίδιος υποστήριξε πως οι αυτονομιστές αντάρτες του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) ευθύνονται για την επίθεση καμικάζι εναντίον του αστυνομικού τμήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα της Τουρκίας- 4 ΝΕΚΡΟΙ και 10 τραυματίες

Κωνσταντινούπολη: Άνοιξαν πυρ κατά του προξενείου των ΗΠΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top