Βίντεο-Σοκ από το Φέργκιουσον: Αστυνομικός σημαδεύει αιμόφυρτο διαδηλωτή πεσμένο στο έδαφος

Δύο τραυματίες από τα επεισόδια κατά την πορεία για τη μνήμη του 18χρονου Μπράουν

Βίντεο-Σοκ από το Φέργκιουσον: Αστυνομικός σημαδεύει αιμόφυρτο διαδηλωτή πεσμένο στο έδαφος

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, όπως σας γράψαμε χθες στο star.gr, καθώς έπεσαν πυροβολισμοί, κατά τη διάρκεια της πορείας εκατοντάδων ανθρώπων στη μνήμη του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν, ο οποίος έπεσε νεκρός πριν από ένα χρόνο μετά τον από το όπλο του λευκού αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον.

Στα επεισόδια, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά από σφαίρες εν μέσω αντιπαράθεσης ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν την ώρα που η αστυνομία προσπαθούσε να διαλύσει ένα πλήθος διαδηλωτών, οι οποίοι εμπόδιζαν την κυκλοφορία και έσπαγαν βιτρίνες κατά μήκος ενός δρόμου που ήταν το επίκεντρο των ταραχών πέρυσι.

Την ίδια ώρα, ένα συγκλονιστικό βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας, με έναν εκ των τραυματιών αιμόφυρτο στο έδαφος. Ο Αφροαμερικανός είναι πεσμένος κάτω, μέσα στα αίματα, με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του, ενώ ένας αστυνομικός τον σημαδεύει με το όπλο του.

Το βίντεο κατέγραψε ένας από τους διαδηλωτές, ο οποίος συνελήφθη για αυτόν ακριβώς το λόγο, σύμφωνα με την DailyMail.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της κομητείας του Σεν Λούις, Τζον Μπελμάρ, ο άνδρας ο οποίος άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών δυνάμεων και τραυματίστηκε σοβαρά, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και χειρουργείται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top