ΧΑΟΣ στο Λονδίνο: Ατελείωτες ουρές στις στάσεις των λεωφορείων εξαιτίας της απεργίας στο μετρό

Η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα

ΧΑΟΣ στο Λονδίνο: Ατελείωτες ουρές στις στάσεις των λεωφορείων εξαιτίας της απεργίας στο μετρό

​Σε εξέλιξη είναι η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του μετρό στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα πολίτες και τουρίστες να έρχονται αντιμέτωποι με ατελείωτες ουρές στις στάσεις των λεωφορείων. Συνωστισμός επικρατεί σε όσους καταφέρουν να μπουν σε κάποιο από αυτά, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να φτάσουν περπατώντας ή με ποδήλατο στον προορισμό τους.

Το «μαρτύριο» θα τελειώσει το πρωί της 7ης Αυγούστου, όταν και θα λήξει η απεργία, η οποία ξεκίνησε χθες Τετάρτη στις 18:30 (τοπική ώρα, 20:30 ώρα Ελλάδας) και συνδέεται με την έναρξη μιας νυκτερινής υπηρεσίας τα Σαββατοκύριακα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που o υπόγειος σιδηρόδρομος του Λονδίνου ("Tube") παραμένει εκτός λειτουργίας για μία ολόκληρη μέρα. Οι Λονδρέζοι μάλιστα, ανήρτησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και βίντεο από τις ουρές αναμονής που αυξάνονταν στη βρετανική πρωτεύουσα, με ετικέτα (hashtag) #tubestrike.

Παρά τα 250 επιπλέον λεωφορεία που τέθηκαν σε κυκλοφορία από την αρμόδια αρχή, την Transport for London (TfL), ο συνωστισμός ήταν μεγάλος.

Η εταιρία που διαχειρίζεται το μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας London Underground (LU) και τα τέσσερα κυριότερα συνδικάτα (RMT, Aslef, TSSA και Unite) δεν κατάφεραν για άλλη μια φορά να καταλήξουν σε συμφωνία στις 3 Αυγούστου, έπειτα από διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν εδώ και μήνες για τους όρους λειτουργίας αυτής της νυκτερινής υπηρεσίας που αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top