Προειδοποίηση Ομπάμα: Ή συμφωνία με το Ιράν ή πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Προειδοποιήσεις προς το Κογκρέσο

​«Η απόρριψη της συμφωνίας από το Κογκρέσο θα έφερνε οποιαδήποτε αμερικανική κυβέρνηση, η οποία θα ήταν αποφασισμένη να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, αντιμέτωπη με μία κ��ι μόνη επιλογή: άλλον έναν πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Και αυτό δεν το λέω για να προβοκάρω. Είναι γεγονός» τόνισε σε ομιλία που εκφώνησε στην Ουάσινγκτον.

Πολλοί απ' όσους αντιτίθενται στη συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, κυρίως από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, υποστηρίζουν πως με την εν λόγω συμφωνία δεν διασφαλίζεται πως η Τεχεράνη δεν θα είναι σε θέση να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και επιμένουν ότι με την άρση των κυρώσεων θα αποκτήσει τη δυνατότητα να κατασκευάσει πυρηνικές κεφαλές.

Από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε πως αυτό που θα μπορούσε να επιταχύνει την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν είναι η απόρριψη της συμφωνίας.

Επιπλέον, απέρριψε τις επικρίσεις που έχουν διατυπωθεί, αποδίδοντάς τις σε «α��τανακλαστικό κομματισμό» και στη διάδοση ψευδών φόβων για τη συμφωνία που πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση από το Κογκρέσο τον επόμενο μήνα. «Ξέρω ότι είναι εύκολο να παίζει κανείς με τους φόβους των ανθρώπων, να μεγεθύνει τις απειλές... όμως κανένα από αυτά τα επιχειρήματα δεν στέκει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top