Ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο: Νεκροί άνθρωποι από καύσωνα και πλημμύρες

ΔΕΙΤΕ κάποιες ενδεικτικές περιπτώσεις χωρών

Ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο: Νεκροί άνθρωποι από καύσωνα και πλημμύρες

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες επικρατούν σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αλλού από τις πλημμύρες και αλλού από τον καύσωνα που επικρατεί.

Κίνα: Λόγω της έντονης βροχής ένας δρόμος κατέρρευσε στο βόρειο τμήμα της χώρας και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα έπεσαν στα χαλάσματα. Πρόκειται για τις πιο ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται στην περιοχή τα τελευταία τριάντα χρόνια. Οκτώ τουρίστες έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Περίπου 200 πυροσβέστες, αστυνομικοί και στρατός αναζητούσαν επί ώρες έναν αγνοούμενο που τελικά βρέθηκε νεκρός.

Μιανμάρ: Έκκληση για διεθνή βοήθεια απηύθυναν σήμερα οι αρχές της Μιανμάρ για τους πληγέντες από της πλημμύρες στη χώρα που ξεπερνούν τους 210 χιλιάδες. Τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται κατά την φετινή περίοδο των μουσώνων. Στο βόρειο και το δυτικό τμήμα της χώρας χιλιάδες σπίτια, αγροτικές εκτάσεις, γέφυρες και δρόμοι έχουν καταστραφεί, ενώ μερικές περιοχές εξακολουθούν να είναι αποκομμένες από την υπόλοιπη χώρα. Η κυβέρνηση παραδέχθηκε εξάλλου ότι καθυστέρησε να αντιδράσει στην καταστροφή.

Σκόπια: Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ανάμεσα τους και δυο παιδιά και ένας αγνοείται από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε χθες βράδυ το Τέτοβο στα Σκόπια. Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η κακοκαιρία εκδηλώθηκε με ισχυρή βροχόπτωση, συνοδευόμενη από πολύ δυνατούς ανέμους και χαλάζι με αποτέλεσμα την υπερχείλιση του ποταμού Πένα και καθίζηση του εδάφους, ενώ το οδικό δίκτυο της περιοχής υπέστη σοβαρές ζημιές.

Ινδία: Στο έλεος των πλημμυρών η Ινδία. Τουλάχιστον 178 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες ενώ ολόκληρες περιοχές βυθίστηκαν στο νερό και σπίτια παρασύρθηκαν από ορμητικούς χείμαρρους. Στο Μουμπάι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα κτίριο κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Όλη τη νύχτα οι διασώστες αναζητούσαν επιζώντες ανάμεσα στα συντρίμμια.

ΗΠΑ: Ένας πατέρας και η κόρη του έχασαν τη ζωή τους στο βόρειο Νιου Χαμπσάιρ των Ηνωμένων Πολιτειών όταν η σκηνή ενός τσίρκου κατέρρευσε κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας. Άλλοι 22 άνθρωποι νοσηλεύονται τραυματισμένοι. Το δυστύχημα συνέβη ενώ θα ξεκινούσε η τελευταία παράσταση στην περιοχή αφού το τσίρκο θα αναχωρούσε για την πολιτεία Βερμόντ.

Καλιφόρνια: Η μικρή πτώση της θερμοκρασίας ήταν βάλσαμο για τους πυροσβέστες στην Καλιφόρνια που έδιναν τις τελευταίες μέρες μάχη με τις φλόγες. Δασικές εκτάσεις και δεκάδες σπίτια κάηκαν από τις πυρκαγιές και πάνω από 13 χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Λόγω της ξηρασίας στην περιοχή για τέταρτη συνεχομένη χρονιά, η φωτιά τριπλασίαζε την ισχύ και την έκταση της.

Κύπρος: Πάνω από 41 βαθμούς Κελσίου σκαρφάλωσε ο υδράργυρος στην Κύπρο και η χώρα για δεύτερη συνεχομένη μέρα παραμένει σε κίτρινο συναγερμό. Ο κόσμος βρήκε καταφύγιο στις παραλίες του νησιού και στις πισίνες. Λόγω της αυξημένης χρήσης των κλιματιστικών σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτρoδότηση σε περιοχές της Λευκωσίας και της Λεμεσού.

Ιαπωνία: Από καύσωνα πλήττεται και η Ιαπωνία. Συνολικά 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από θερμοπληξία ενώ από την περασμένη εβδομάδα έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο 11.700 άνθρωποι. Περισσότερο από όλες τις περιοχές επλήγη το Τόκυο. ​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top