ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ στην Καλιφόρνια: 10.000 πυροσβέστες "παλεύουν" με 21 τεράστιες φωτιές

12.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Με τον πύρινο εφιάλτη μάχονται δέκα χιλιάδες στην Καλιφόρνια, η οποία πλήττεται από τη χειρότερη ξηρασία στην ιστορία της. Μάλιστα οι 21 τεράστιες εστίες φωτιάς, έχουν προκάλεσει τον θάνατο ενός πυροσβέστη και την εκκένωση κατοικημένων περιοχών.

Ο οργανισμός πρόληψης των πυρκαγιών ανακοίνωσε ότι οι χιλιάδες κεραυνοί που έχουν πέσει λόγω κακοκαιρίας από την Πέμπτη, έχουν προκαλέσει εκατοντάδες μικρές πυρκαγιές, ενώ για σήμερα υπάρχει πρόβλεψη για νέες καταιγίδες στις ορεινές περιοχές, με πολλούς κεραυνούς και χαμηλή βροχόπτωση.

Η μεγαλύτερη από αυτές, στην κομητεία του Λέικ, που ονομάσθηκε «Rocky Fire» και έχει κατακάψει έκταση 190 τετραγωνικών χιλιομέτρων από την Τετάρτη, δεν έχει περιορισθεί παρά κατά 5%. Η επέκτασή της χαρακτηρίζεται «εκρηκτική», αφού κατέστρεψε έκταση 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων μέσα σε πέντε ώρες, παρά την απουσία ανέμων, εξαιτίας της ξηρασίας και της θερμοκρασίας που υπερέβαινε τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι στην κομητεία του Λέικ εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, 5.000 κατοικίες απειλούνται, 24 από αυτές καταστράφηκαν.

Η πυρκαγιά «Fork Complex», που περιλαμβάνει πολλές εστίες που προκλήθηκαν από κεραυνούς, έχει καταστρέψει έκταση 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Συνολικά, έκταση 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει καταστραφεί από τις 21 πυρκαγιές, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top