Νέα τροπή στο ΘΡΙΛΕΡ της πτήσης ΜΗ370: Οι κωδικοί στο πτερύγιο ίσως λυτρώσουν τις 239 ψυχές

Έκρηξη στον αέρα βλέπουν παρατηρητές απ'τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στο φως

Νέα τροπή στο ΘΡΙΛΕΡ της πτήσης ΜΗ370: Οι κωδικοί στο πτερύγιο ίσως λυτρώσουν τις 239 ψυχές

​Ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση του θρίλερ με την πτήση MH370 της Malaysia Airlines φαίνεται ότι βρίσκονται οι ερευνητές της υπόθεσης, καθώς όπως επιβεβαίωσε Μαλαισιανός αξιωματούχος, το κομμάτι του πτερυγίου, που «ξεβράστηκε» στο νησί Reunion του Ινδικού Ωκεανού, ανήκει σε αεροσκάφος τύπου Boeing 777.

aptopix-missing-malay_kuma.jpg

«Ο σειριακός αριθμός επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει σε αεροσκάφος τύπου Boeing 777. Αυτή η πληροφορία προέρχεται από την Malaysia Airlines» ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Αμπντούλ Aζιζ Καπράουι.

untitled.jpg

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε κοντά στη λύση του μυστηρίου της πτήσης MH370. Αυτή ενδέχεται να είναι μια πειστική απόδειξη ότι η πτήση MH370 κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό», πρόσθεσε ο Καπράουι.

Το μήκους δύο μέτρων εύρημα που πιθανολογείται ότι πρόκειται για πτερύγιο κλίσης βρέθηκε από δύο πολίτες, που καθάριζαν μια παραλία στο μικρό νησάκι που βρίσκεται ανατολικά της Μαδαγασκάρης.

Υπενθυμίζουμε ότι Boeing 777 ήταν και το μοντέλο της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από 16 μήνες, όταν εκτελούσε το ταξίδι Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο, στην οποία επέβαιναν 239 άτομα.

Τι έδειξαν οι πρώτες έρευνες

Εμπειρογνώμονες που μελέτησαν τις τελευταίες φωτογραφίες υποστηρίζουν ότι το κομμάτι μοιάζει με πτερύγιο κλίσης ενός Boeing 777, δηλαδή με κινητό μέρος της επιφάνειας των φτερών του.

Το εύρημα αναμένεται να μεταφερθεί στην Τουλούζη, όπου θα εξεταστεί από ειδικούς της ΒΕΑ (Εθνική Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων για θέματα Ασφαλείας της Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας). Η δε Μαλαισία βρίσκεται σε επαφή με τους Γάλλους ερευνητές και στέλνει ομάδα ειδικών στη Reunion.

Μια ομάδα ανεξάρτητων παρατηρητών πάντως που μίλησε στο CNN, αποκάλυψε πως από τις εικόνες φαίνεται, ότι υπάρχει μικρή ζημιά στο μπροστινό κομμάτι του πτερύγιου κλίσης και αυτό αποτελεί ένδειξη πως το συγκεκριμένο τμήμα του αεροσκάφους αποκολλήθηκε, ενώ το αεροπλάνο ήταν ήδη στον αέρα.

Οι προσπάθειες αναζήτησης της πτήσης MH370, με επικεφαλής την Αυστραλία, είχαν επικεντρωθεί σε μεγάλο εύρος του νότιου Ινδικού Ωκεανού, περίπου 4.000 χιλιόμετρα ανατολικά του γαλλικού νησιού. Το Reunion -η πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθότι ανήκει στη Γαλλία- βρίσκεται κοντά στα 600 χιλιόμετρα ανατολικά της Μαδαγασκάρης.

Δείτε επίσης

-Δάκρυα και αγωνία θα φέρει η παραδοχή του Μαλαισιανού πρωθυπουργού για το τμήμα αεροπλάνου

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top