ΤΡΟΜΟΣ στο Gay Pride στην Ιερο��σαλήμ: Εβραίος μαχαίρωσε 6 άτομα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε την επίθεση

ΤΡΟΜΟΣ στο Gay Pride στην Ιερουσαλήμ: Εβραίος μαχαίρωσε 6 άτομα

​Τον τρόμο και τον πανικό σκόρπισε ένας φανατικός ορθόδοξος Εβραίος στην ετήσια παρέλαση Gay Pride που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ σήμερα, όταν επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε έξι συμμετέχοντες.

Πρόκειται για την χειρότερη επίθεση εδώ και χρόνια που διαπράττεται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής στην Ιερουσαλήμ. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε την επίθεση και σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του επισήμανε:

«Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά. Θα τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους με τις αυστηρότερες ποινές. Η ελευθερία της προσωπικής επιλογής αποτελεί μια θεμελιώδη αξία στο Ισραήλ».

Το πλήθος των 5.000 περίπου ανθρώπων πραγματοποιούσε πορεία σε μία λεωφόρο όταν ο δράστης όρμησε εναντίον τους και άρχισε να μαχαιρώνει τους συμμετέχοντες, περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

«Είδα έναν υπερορθόδοξο νεαρό να μαχαιρώνει όσους βρίσκονταν στο δρόμο του» είπε ο Σάι Αβίγιορ, ένας αυτόπτης μάρτυρας σε δηλώσεις στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2. «Ακούσαμε ανθρώπους να ουρλιάζουν, όλοι έτρεχαν να σωθούν και άνθρωποι σε λίμνες αίματος κείτονταν στο έδαφος» προσέθεσε.

Ένα μέλος των συνεργείων διάσωσης γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον 6 άνθρωποι τραυματίστηκαν και τουλάχιστον δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο δράστη και τον ανακρίνει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου Άσι Αχαρόνι.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top