Οι Γάλλοι μας παρομοίασαν με... πατάτες για να εξηγήσουν την ελληνική κρίση-ΒΙΝΤΕΟ για φάγωμα!

Ας γνωρίσουμε το Πατατόπουλεϊκό της Le Monde!

​Με έναν πρωτότυπο τρόπο, με την αναγωγή μιας τυπικής ελληνικής οικογένειας σε μια οικογένεια... από πατάτες επιχειρεί να εξηγήσει την ελληνική οικονομική κρίση από το 2009 μέχρι σήμερα η εφημερίδα Le Monde.

Στο εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ, που στόχο έχει να δείξει με απλό τρόπο τον Γολγοθά των Ελλήνων εξαιτίας της αυστηρής λιτότητας, πρωταγωνιστεί η οικογένεια Πατατόπουλος που αριθμεί τέσσερα μέλη, για την ακρίβεια 4 πατάτες: τον πατέρα Αλέξη, τη μητέρα Σοφία, τον γιο Περικλή και τον παππού Γιώργο!

PATATES.jpg

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γαλλική εφημερίδα, αφού περιγράφει έναν έναν τους χαρακτήρες και τις μειώσεις που έχουν υποστεί λόγω της κρίσης ολοκληρώνει το animation της, σχολιάζοντας πως η οικογένεια Πατατοπούλου δεν είναι τίποτε άλλο, από το χαρακτηριστικό παράδειγμα του τεράστιου αντίκτυπου της κρίσης και των μέτρων λιτότητας στους Έλληνες, καθώς μέσα σε 5 χρόνια ύφεσης, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 26%, τα εισοδήματα των πολιτών μειώθηκαν κατά 35% και συνολικά 200.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, μειώνοντας κι άλλο τις προοπτικές ανάκαμψης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top