ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: 8χρονος υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση χεριών- Έχει χάσει και τα πόδια του

Πάσχει επίσης από νεφρική ανεπάρκεια

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: 8χρονος υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση χεριών- Έχει χάσει και τα πόδια του

​Σοβαρά προβλήματα και μεγάλες δυσκολίες αντιμετώπισε ο μικρούλης Ζάιον Χάρβεϊ, με το που γεννήθηκε…

Ο 8χρονος από τη Βαλτιμόρη έχει χάσει τα χέρια αλλά και τα πόδια του εξαιτίας μιας σοβαρής λοίμωξης που οδήγησε στη σήψη τους και τον ακρωτηριασμό τους.

Το αγοράκι έτρωγε, έγραφε και έπαιζε χωρίς χέρια, ενώ ήταν πάντα χαμογελαστό. Με τα τεχνητά του πόδια μπορούσε να περπατά, να τρέχει και να πηδά, ενώ θέλει να αρχίσει και ποδόσφαιρο.

Πριν λίγες ώρες ο μικρούλης έκανε ένα από τα όνειρα του πραγματικότητα… απέκτησε και πάλι χέρια και με αυτό τον τρόπο έγινε ο νεότερος ασθενής που υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση χεριών.

Η δεκάωρη χειρουργική επέμβαση έγινε σε νοσοκομείο της Φιλαδέλφεια από μια ομάδα 40 γιατρών και άλλων επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή χειρουργικής Σκοτ Λέβιν της Ιατρικής Σχολής Πέρελμαν του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.

Πριν την επέμβαση έπρεπε να εντοπισθεί ο κατάλληλος -ανώνυμος- δωρητής των προς μεταμόσχευση χεριών. Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες η διπλή μεταμόσχευση άνω άκρων είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία, καθώς οι γιατροί έπρεπε να συνδέσουν με επιτυχία στο σώμα του αγοριού τα χέρια και τα μπράτσα του δωρητή, με όλα τους τα αιμοφόρα αγγεία, νεύρα, μυς, τένοντες, δέρμα κ.α.

Ο 8χρονος, ο οποίος επίσης έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια και έχει ήδη κάνει μεταμόσχευση νεφρών, παίρνει καθημερινά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, ώστε το σώμα του να μην απορρίψει ως ξένα τα μοσχεύματα. Έτσι, αν όλα πάνε καλά σε λίγες εβδομάδες θα βγει από το νοσοκομείο και θα επιστρέψει σπίτι του!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top