Σεισμός στα διεθνή ΜΜΕ από το… «Varoufakis tapes»!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τις αποκαλύψεις για το σχέδιο του ασχολείται εκτενώς ο διεθνής τύπος. Πολλοί εκτιμούν ότι το ηχητικό αυτό ντοκουμέντο επισκιάζει τις διαπραγματεύσεις για τη διάσωση.

Bloomberg: «Πρόκειται για παράλληλη ρευστότητα. Το σχέδιο ήταν να χακάρουν το υπ��υργείο οικονομικών, του δικού του υπουργείου τις ιστοσελίδες, να συγκεντρώσει όλες τις φορολογικές πληροφορίες ώστε να έχει ένα παράλληλο σύστημα ρευστότητας να το δημιουργήσει έτσι αν ήθελες να γίνει μετάβαση στη δραχμή να το κάνεις με το πάτημα του διακόπτη».

Τhe New York Times: «Οι κασέτες Βαρουφάκη: Ακούστε αποσπάσματα του πρώην Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας για την κρίση». Είναι ο τίτλος άρθρου των Νew York Times, οι οποίοι έχουν αναστήσει και αποσπάσματα από τις συνομιλίες.

Δημοσιογράφος σχολίασε: ''Κατ'αρχήν το βρίσκω πολύ διασκεδαστικό να μιλάει με hedge Fund δέκα μέρες μετά την παραίτηση του. Ωραίος μαρξιστής! Τέλος πάντων. Αυτό που λέει είναι ότι επινόησε ένα σχέδιο σε περίπτωση κλεισίματος των τραπεζών ώστε να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών συνδεδεμένο με τα ΑΦΜ των φορολογούμενων. Οπότε, μολονότι δεν μπορώ να σου δώσω χρήματα από τον λογαριασμό μου θα έχω έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό συνδεδεμένο με το ΑΦΜ μου και θα μπορώ να μεταφέρω χρήματα από τον δικό μου στον δικό σου λογαριασμό”.

Guardian: Ο Γιάννης Βαρουφά��ης παραδέχεται «σχέδιο έκτακτης ανάγκης» εξόδου από το ευρώ, γράφει η βρετανική εφημερίδα ενώ φιλοξενεί ένα σκίτσο που απεικονίζει έναν Έλληνα να διαβάζει στην εφημερίδα για το Plan B του Bαρουφάκη και να σχολιάζει. Τώρα χρωστάμε χρήματα σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Le figaro: «O Βαρουφάκης σχεδίαζε μυστικά την επιστροφή στη δραχμή» είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας και της Le monde: «Το απίστευτο «σχέδιο Β» του κ. Βαρουφάκη»

Cbs

«Το σκάνδαλο του πρώην υπουργού Οικονομικών επισκιάζει τις διαπραγματεύσεις για τη διάσωση», σχολιάζει στην ιστοσελίδα του το αμερικανικό δίκτυο Cbs.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top