Βρήκαν πλοίο - φάντασμα μετά από έναν αιώνα-Ήταν όλα στην θέση τους, έλειπαν μόνο οι άνθρωποι!

Ο ιδιοκτήτης του πέθανε στον Τιτανικό (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

​Ένα πλοίο φάντασμα με κρυμμένους θησαυρούς που θυμίζει κάτι από «Πειρατές της Καραϊβικής» βρέθηκε πρόσφατα μετά από περίπου έναν... αιώνα!

mirror2.jpg

Το πλοίο - φάντασμα "John V Moran" βρέθηκε στη λίμνη Μίσιγκαν στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες μετά από 116 χρόνια και οι δύτες δεν μπορούσαν να πιστέψουν το άριστα διατηρημένο εσωτερικό του.

mirror3.jpg

«Δεν λείπει ούτε ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα. Το κατάρτι είναι ανέπαφο. Υπάρχουν ακόμα τα γυαλιά στα παράθυρα. Οι άγκυρες είναι στη θέση τους. Το μόνο πράγμα που λείπει από το ναυάγιο είναι το φουγάρο», σημείωσε ο Κρεγκ Ριτς.

mirror4.jpg

Το σκάφος, μεταξύ πολλών άλλων ατμόπλοιων, ανήκε στον Έντουαρντ Γίφορντ Γκρόσμπι, ο οποίος πέθανε στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Η τελευταία φορά που είδε κάποιος το "John V Moran", σύμφωνα με το Grand Rapids Press, ήταν την Κυριακή… 12 Φεβρουαρίου 1899.

mirror.jpg

Το πλοίο, που τότε μετρούσε μόνο 11 χρόνια ζωής, ήταν φορτωμένο με αλεύρι, ζωοτροφές, μπιζέλια, πίτες, όταν χτύπησε σε παγόβουνο και άρχισε να κατακλύζεται από νερά. Αμέσως ο καπετάνιος Τζον ΜακΛεοντ διέταξε το 24μελές πλήρωμα να μπει στις σωσίβιες λέμβους.

Σύμφωνα με την "Mirror", το αδερφό του πλοίο "Naomi" ήταν αυτό που άκουσε το "σφύριγμα αγωνίας" και έτσι διασώθηκαν τα μέλη του πληρώματος.

BINTEO
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top