ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ πρώην υπουργός Εσωτερικών για δωροληψία!

Οδηγήθηκε χθες στην περιφερειακή έδρα της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ πρώην υπουργός Εσωτερικών για δωροληψία!

​Η ρουμανική αστυνομία συνέλαβε τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και πρώην γερουσιαστή του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Φιλελεύθερου Κόμματος, Γκαμπριέλ Μπέρκα ως ύποπτο για δωροληψία.

Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε χθες στην περιφερειακή έδρα της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA) στην πόλη Μπακάου, στο ανατολικό τμήμα της Ρουμανίας και στη συνέχεια στο κέντρο κράτησης της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς της DNΑ, το 2012, o πρώην υπουργός, ο οποίος τότε ήταν γερουσιαστής ζήτησε από επιχειρηματία, μέσω τρίτου προσώπου, για τον ίδιο και το κόμμα του, 180.000 ευρώ σε δόσεις ως αντάλλαγμα για να ασκήσει επιρροή σε κυβερνητικά στελέχη, ώστε να διατεθούν κονδύλια σε κατασκευαστικά έργα και να τα αναλάβει η εταιρεία του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Σήμερα ο επιχειρηματίας, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για δωροδοκία του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, οδηγήθηκε από τη φυλακή στην έδρα της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς, στο Βουκουρέστι για ανάκριση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top