Το Βερολίνο ζητάει εξηγήσεις από την Ουάσιγκτον για τα περί κατασκοπείας υπουργών

Νέες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας

Το Βερολίνο ζητάει εξηγήσεις από την Ουάσιγκτον για τα περί κατασκοπείας υπουργών

​Το Βερολίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε εξηγήσεις από τις ΗΠΑ έπειτα από νέες πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατασκόπευαν υπουργούς και τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

«Έχουμε ζητήσει εξηγήσεις από την αμερικανική κυβέρνηση», δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ.

«Ο υφυπουργός Εξωτερικών Στέφαν Στάινλαϊν ήρθε σε επαφή με τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζον Έμερσον, του παρουσίασε τις κατηγορίες και επέμεινε να λάβουμε από την αμερικανική πλευρά τις απαραίτητες εξηγήσεις αναφορικά με το θέμα αυτό και με όλα τα θέματα που είναι ακόμη ανοικτά», εξήγησε ο εκπρόσωπος στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με ντοκουμέντα του WikiLeaks που δημοσιοποιήθηκαν από την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung και τα δημόσια δίκτυα NDR και WDR, η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) κατασκόπευε επί χρόνια τα υπουργεία Οικονομίας και Εξωτερικών.

Εξάλλου ένα κινητό τηλέφωνο του υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ περιλαμβάνεται στον κατάλογο των στόχων αυτής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top