Αλγερία: Εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα από την Αλ Κάιντα

Την ευθύνη ανέλαβε το τοπικό παρακλάδια της που κάνει λόγο για 14 νεκρούς

Αλγερία: Εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα από την Αλ Κάιντα
Ο αλγερινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως 9 στρατιώτες σκοτώθηκαν προχθές σε μία ενέδρα νοτιοανατολικά του Αλγερίου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Aqmi, που έκανε λόγο για 14 θανάτους.

"Λυπούμαστε για τον θάνατο που είχαν ως μάρτυρες εννέα στρατιώτες και για τους τραυματισμούς που υπέστησαν δύο άλλοι" προχθές "στις 19:00 (21:00 ώρα Ελλάδας) στην Ντζεμπέλ Λουχ, στην επαρχία Άιν-Ντέφλα", 140 χλμ. νοτιοδυτικά του Αλγερίου, αναφέρει σε μία ανακοίνωση ο στρατός.

"Ενα στρατιωτικό απόσπασμα τέθηκε στο στόχαστρο από μία 'τρομοκρατική οργάνωση' ενώ πραγματοποιούσε μία επιχείρηση έρευνας στην περιοχή", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

"Τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Στρατού προχώρησαν αμέσως σε αποκλεισμό της περιοχής και ξεκίνησαν μία μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να ξετρυπώσουν τους εγκληματίες αυτούς και να τους σκοτώσουν", προστίθεται.

Η οργάνωση Αλ-Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi) ανέλαβε χθες βράδυ την ευθύνη για τον θάνατο 14 στρατιωτών στην ενέδρα αυτή. Οι εφημερίδες κάνουν από την πλευρά τους λόγο για 11 έως 13 νεκρούς.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top