Μοιρασμένοι οι Γερμανοί για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

Υπέρ της απόρριψης του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα το 49% των Γερμανών

Μοιρασμένοι οι Γερμανοί για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

​Υπέρ της απόρριψης του νέου ελληνικού προγράμματος στήριξης από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας τάσσεται το 49% των Γερμανών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση «Deutschlandtrend» που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του πρώτο καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Αντιθέτως, το 46% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η Βουλή πρέπει να εγκρίνει την πρόταση.

Την ίδια ώρα, το 85% πιστεύει ότι παρά το νέο πακέτο βοήθειας η Ελλάδα θα παραμείνει μακροπρόθεσμα εξαρτημένη από την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόλις το 11% θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα προχωρήσει προς τα εμπρός.

Σε ό,τι αφορά την δύναμη των κομμάτων, οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) κερδίζουν μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση (2.7.2015) και φθάνουν στο 41%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν μία μονάδα και πέφτουν στο 24%, όπως και η Αριστερά (Die Linke), η οποία περιορίζεται στο 9%, με τους Πράσινους να παραμένουν σταθεροί στο 11%, τους Φιλελεύθερους (FDP) να φθάνουν, κερδίζοντας μία μονάδα, στο 6% και τους ευρωσκεπτικιστές της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), με νέα ηγεσία, να σημειώνουν απώλειες μίας μονάδας και να βρίσκονται στο 4%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top