H Μέρκελ έκανε μικρή μετανάστρια να κλαίει με μαύρο δάκρυ- ΒΙΝΤΕΟ

Της είπε... ότι δεν μπορεί να βοηθήσει ώστε να μην απελαθούν οι γονείς της

​Σε γερμανική τηλεοπτική εκπομπή έδωσε το «παρών» η Άνγκελα Μέρκελ και αυτή τη φορά το θέμα συζήτησης δεν ήταν η Ελλάδα.

Ανάμεσα στο κοινό, λοιπόν, ήταν μία μικρή μετανάστρια από την Παλαιστίνη, η οποία σε άπταιστα γερμανικά της είπε ότι έφθασε στη Γερμανία με την οικογένειά της πριν τέσσερα χρόνια από έναν προσφυγικό καταυλισμό στο Λίβανο, αναφέροντας ότι θα μπορούσε να απελαθεί οποιαδήποτε ώρα και στιγμή επειδή της είχε χορηγηθεί μόνο προσωρινό δικαίωμα ασύλου.

«Θέλω πραγματικά να σπουδάσω τη Γερμανία», πρόσθεσε το κοριτσάκι και συνέχισε: «Είναι άδικο να βλέπεις τους άλλους να απολαμβάνουν τη ζωή τους και να μην μπορείς να την απολαύσεις μαζί τους».

Στη συνέχεια, ρώτησε τη Γερμανίδα καγκελάριο, αν μπορεί να κάνει κάτι για να μην απελαθούν οι γονείς της και όταν η Μέρκελ απάντησε πως δεν είν��ι στο χέρι της κάτι τέτοιο, το κοριτσάκι ξέσπασε σε κλάματα.

«Το καταλαβαίνω, αλλά μερικές φορές η πολιτική είναι σκληρή. Είσαι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά ξέρεις υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σε στρατόπεδα Παλαιστινίων στο Λίβανο και αν τους πούμε ''μπορείς να έρθεις'' ή να πούμε ''μπορείτε όλοι να έρθετε από την Αφρική'', στο τέλος δεν θα μπορούμε να το διαχειριστούμε» ήταν η απάντηση της Άνγκελα Μέρκελ.

Τότε, η μικρή Ριμ άρχισε να κλαίει. Η καγκελάριος όταν την είδε, την πλησίασε και την ακούμπησε στον ώμο.

Η σκηνή έγινε viral στη Γερμανία και τα hashtag #merkelstreichelt, που σημαίνει «Η Μέρκελ χτύπησε» και #Empathie (εμπάθεια), ενώ πολλοί ήταν οι χρήστες που την αποδοκίμασαν, λέγοντας πως «απέτυχε σαν άνθρωπος σε όλα τα μέτωπα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top