Πρωτοσέλιδα Γερμανικών Μέσων: Οι νέοι εχθροί του Τσίπρα και η οργή των Γερμανών κατά της Μέρκελ

Πρώτο θέμα η ψήφιση του νομοσχεδίου

Πρωτοσέλιδα Γερμανικών Μέσων: Οι νέοι εχθροί του Τσίπρα και η οργή των Γερμανών κατά της Μέρκελ

​Πρώτο θέμα στα γερμανικά μέσα είναι και σήμερα οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και συγκεκριμένα η ψήφιση τα ξημερώματα της Πέμπτης του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα.

«Κυρία Μέρκελ διαβάστε τις επιστολές οργής των αναγνωστών μας» αναφέρει η Bild. Σε αυτές εκφράζονται οι αντιρρήσεις των πολιτών, η δυσφορία ακόμη και η οργή τους για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας: «Μας απομυζούν και μας συκοφαντούν κι από πάνω», λένε οι πολίτες, εξαπολύοντας μύδρους κατά της Ελλάδας.

Η Frankfurter Allgemeine σημειώνει «Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τις μεταρρυθμίσεις, 38 διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ» ενώ τονίζει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης καταψήφισε το νομοσχέδιο.

Το FOCUS πάλι αναφέρει πως «Ο Thomas είναι ένας από τους 32 βουλευτές που ψήφισαν το Φεβρουάριο κατά της επέκτασης της βοήθειας προς την Ελλάδα. Θα αψηφήσει την Καγκελάριο Μέρκελ και πάλι την Παρασκευή;»

Το Der Spiegel αναφερόμενο στον Αλέξη Τσίπρα έχει τίτλο «Διατήρησε την αξιοπρέπεια, διασπάστηκε το κόμμα» υπογραμμίζοντας ότι «Ο Έλληνας πρωθυπουργός πέρασε από το Κοινοβούλιο ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων στο οποίο δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος.Τώρα όμως ένα μέρος του κόμματός του έχασε την εμπιστοσύνη του στον Τσίπρα.»

Το Stern σε άρθρο με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ - Τσίπρας επικρατεί - και χάνει» σημειώνεται ότι «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έλαβε από τη Βουλή των Ελλήνων, το προσδοκώμενο Ναι στις απαιτήσεις της μεταρρύθμισης. Αλλά το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό γι 'αυτόν».

Η Suddeutsche Zeitung εξηγεί «Πώς βρέθηκε σε δίλημμα ο Τσίπρας» αναφέροντας πως «αν και το ελληνικό κοινοβούλιο υπερψήφισε το πρώτο νομοσχέδιο με τις μεταρρυθμίσεις, οι αντίπαλοι του Έλληνα πρωθυπουργού στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν ότι είναι απρόβλεπτοι.»

Η Taggesspiegel πάλι κάνει αναφορά στην επιμονή του Σόιμπλε για Grexit .

Η Die Welt έχει άρθρο με τίτλο «Ο Τσίπρας πέρασε το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων από το Κοινοβούλιο». «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπόρεσε να δώσει στους πιστωτές της Αθήνας αυτό που ήθελαν με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης», γράφει η εφημερίδα, σχολιάζοντας όμως ότι αυτό είχε μεγάλο τίμημα για την κυβέρνηση.

Η Die Zeit μιλά για τους «νέους εχθρούς για Τσίπρα». «Βίαιες διαδηλώσεις και εχθρότητα στην Αθήνα. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας επικρατεί στο κοινοβούλιο - αλλά πληρώνει υψηλό τίμημα. Οι Έλληνες βουλευτές υιοθέτησα�� κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο που ζητούσαν οι πιστωτές, όμως στο κυβερνών κόμμα υπήρξαν πολλοί που το καταψήφισαν.»

«Ο Τσίπρας κέρδισε και έχασε την ίδια ώρα» είναι ο τίτλος της Handelsblatt. «Η συζήτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν έντονη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποίησε και πάλι για τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας. Μετά υπερίσχυσε το «ναι» στα μέτρα λιτότητας που ζητούν οι πιστωτές, όμως μετά τη διαφωνία πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χάσει την πλειοψηφία στη βουλή» σημειώνεται.

Τέλος το ARD, γράφει «Ο Τσίπρας, κέρδισε την ψήφο, έχασε την υποστήριξη. Μετά το «ναι» του Κοινοβουλίου σχετικά με την λιτότητα ο Τσίπρας θα ανασχηματίσει σίγουρα το υπουργικό του συμβούλιο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top