Πρώτο το γαλλικό κοινοβούλιο ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων

Την ενέκρινε με 412 ψήφους υπέρ έναντι 69 κατά

Πρώτο το γαλλικό κοινοβούλιο ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων

​Στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν έχει ακόμη αρχίσει η ψηφοφορία για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, και το γαλλικό ήδη την υπερψήφισε!

Το γαλλικό κοινοβούλιο, το οποίο είναι το πρώτο που ψήφισε για τη συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, την ενέκρινε με 412 ψήφους υπέρ έναντι 69 κατά.
Αν και σύμφωνα με το γαλλικό Σύνταγμα, αρκούσε η υπογραφή του Γάλλου προέδρου για να επικυρωθεί από τη Γαλλία, η συμφωνία, ο Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να την υποβάλλει για επικύρωση στη γαλλική βουλή με βάση το άρθρο 50 του Συντάγματος που δίνει αυτή τη δυνατότητα.
«Χωρίς μια συμφωνία, θα δίναμε και μια ανησυχητική εικόνα για μας τους ίδιους στον υπόλοιπο κόσμο» είπε πριν την ψηφοφορία ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.
«Το αποτέλεσμα της συμφωνίας, είναι ότι η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη, πράγμα που ήταν το βασικό ζητούμενο και η θέση που υπερασπίστηκε με τον πλέον πεισματικό τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει Grexit ούτε προσωρινό Grexit» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, και απευθυνόμενος στους βουλευτές που τοποθετούνται κατά της συμφωνίας δήλωσε:
«Χαιρετίζω το κουρ��γιο του Αλέξη Τσίπρα που έβαλε το συμφέρον της χώρας πάνω απ' όλα. Όταν θέλουμε να υποστηρίξουμε τον Αλέξη Τσίπρα, δεν μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι αυτών που θέλουν την έξοδο της Ελλάδας. Και σας το λέω, ότι αυτοί που για λόγους τακτικής ή ιδεολογίας δραστηριοποιούνται σήμερα κατά της συμφωνίας, είναι αυτοί που συμφωνούν με την δυστυχία των Ελλήνων. (...) Το να εγκαταλείψουμε τους Έλληνες, είναι σαν να εγκαταλείπουμε τους εαυτούς μας» είπε ο κ. Βαλς, υπογραμμίζοντας ότι μια χώρα (σαν τη Γαλλία) θα πρέπει να έχει συνέπεια στις αποφάσεις της.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top