CNBC: «Είναι ζόρικο να είσαι πλούσιος στην Ελλάδα σήμερα»

Το ρεπορτάζ του αμερικάνικου δικτύου για τα βάσανα των πλουσίων

CNBC: «Είναι ζόρικο να είσαι πλούσιος στην Ελλάδα σήμερα»

​Τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι πλούσιοι στην Ελλάδα περιγράφει σε ρεπορτάζ του, το CNBC.

Το αμερικάνικο δίκτυο επισημαίνει στο άρθρο με τίτλο «Είναι ζόρικο να είσαι πλούσιος στην Ελλάδα», ότι οι Έλληνες πλούσιοι βασανίζονται, προκειμένου να προσαρμοστούν σ’ ένα “low profile”, εν μέσω capital controls, συμφωνιών και γενικά δύσκολων πολιτικοοικονομικών εξελίξεων.

Σ’ ένα κλίμα αβεβαιότητας είναι δύσκολο γι' αυτούς να συνεχίσουν την καταναλωτική συμπεριφορά τους, τονίζει το αμερικανικό δίκτυο, «πρώτον διότι αισθάνονται όλο και μεγαλύτερη αβεβαιότητα, δεύτερον διότι θέλουν να αποφύγουν τον φθόνο και την επιθετικότητα των υπολοίπων».

greece.jpg
Με ρεπορτάζ στην Κηφισιά και τη Βουλιαγμένη, το CNBC αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αφήνουν τις Πόρσε και τις Φεράρι στο γκαράζ, κυκλοφορώντας με ένα "ταπεινό" Audi» και καταλήγει:

«Είναι φυσικό οι Έλληνες πλούσιοι να κρατάνε τώρα χαμηλό προφίλ. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν στις εταιρείες τους με ακριβά αμάξια και πανάκριβα ρούχα. Είναι θέμα ψυχολογίας και επιβίωσης σε ένα αυξανόμενα εχθρικό περιβάλλον».

Καλό θα ήταν βέβαια… το ρεπορτάζ τους για να είναι ολοκληρωμένο να είχε σε αντιδιαστολή και την άλλη πλευρά, αυτήν της μεσαίας τάξης ας πούμε, για να δουν αυτοί οι άνθρωποι με τι αυτοκίνητο κυκλοφορούν, αν έχουν χρήματα για βενζίνη και πως είναι η δική τους ψυχολογία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top