Επιμένει ο Ντ΄Εστέν: ακόμα και με συμφωνία, η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ!

Απαισιόδοξος για το μέλλον ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

Επιμένει ο Ντ΄Εστέν: ακόμα και με συμφωνία, η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ!

​Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, ακόμα κι αν οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες έχουν θετικό αποτέλεσμα, εκφράζει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν.

«Η Ελλάδα ζούσε στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2003 με το δικό της εθνικό νόμισμα, συνεπώς μπορεί να παραμείνει στην Ευρώπη χωρίς να έχει το ευρώ. Εάν υπάρξει συμφωνία την Κυριακή, το καλύτερο σενάριο είναι να κερδηθούν τρεις μήνες», αναφέρει ο κ. Ντ’ Εστέν και συνεχίζει: «ο φόβος είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη. Εάν η κυβέρνηση επιλέξει το ευρώ και την ταυτόχρονη μείωση του δημόσιου χρέους κατά 33%, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανεργία. «Για τη δημιουργία θέσεων εργασίας χρειάζεται ανταγωνιστικότητα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με το ευρώ, το οποίο αποτελεί ένα πάρα πολύ ισχυρό νόμισμα για τη χώρα», εξηγεί ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος, όπως σας έχουμε ενημερώσει, από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει ταχθεί υπέρ μιας «εξόδου με φιλικούς όρους» («friendly exit») της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top