Μέρκελ: «Η κατάσταση στη Σερβία είναι εντελώς διαφορετική απ' ότι στην Ελλάδα»

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο περιοδείας της στα Βαλκάνια

Μέρκελ: «Η κατάσταση στη Σερβία είναι εντελώς διαφορετική απ

​Η κατάσταση στη Σερβία είναι εντελώς διαφορετική απ΄ ότι στην Ελλάδα, επεσήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετά τη συνάντησή τους στο Βελιγράδι.

«Εδώ έχουμε μία κυβέρνηση που επιθυμεί να διαβεί μία όχι και τόσο εύκολη οδό και αυτό θα αποδώσει καρπούς, όπως στις περιπτώσεις της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Είμαι πεπεισμένη για αυτό» ανέφερε η κ. Μέρκελ, επαινώντας τη σερβική κυβέρνηση για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει.

Η Γερμανίδα καγκελάριος παραδέχτηκε ότι τα μέτρα είναι σκληρά αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχουν αποτέλεσμα, ενώ όταν ερωτήθηκε αν θα βοηθήσει ώστε να μην επαναληφθεί το «ελληνικό σενάριο», η ίδια απάντησε ότι η κατάσταση στη Σερβία είναι εντελώς διαφορετική απ΄ ότι στην Ελλάδα.

Ακόμη, συμπλήρωσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις στη Σερβία δεν γίνονται για να κολακευτούν κάποιοι αλλά για να μην συνεχίσει η χώρα να δανείζεται πληρώνοντας υψηλά επιτόκια όπως και για να δημιουργηθούν συνθήκες για επενδύσεις».

Η Γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι, δεύτερο σταθμό της περιοδείας της στα δυτικά Βαλκάνια που ξεκίνησε χθες με την επίσκεψη στα Τίρανα. Αύριο η κ. Μέρκελ θα επισκεφτεί το Σεράγεβο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top