Telegraph: «Ο Τσίπρας ήθελε να βγει το «ναι» στο δημοψήφισμα και να φύγει σαν ήρωας»

Για να παραιτηθεί και να μην εφαρμόσει μνημόνια

Telegraph: «Ο Τσίπρας ήθελε να βγει το «ναι» στο δημοψήφισμα και να φύγει σαν ήρωας»

​Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να είναι σε «αναμμένα κάρβουνα», προετοιμάζοντας τις προτάσεις της στους θεσμούς ώστε να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο Grexit… ωστόσο ο βρετανικός Telegraph, δημοσιεύει ένα άρθρο στο οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος στις ίδιες του τις επιλογές.

Συγκεκριμένα, ο Αμπρόζ Εβανς- Πρίτσαρντ με άρθρο του αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν περίμενε ποτέ ότι το «όχι» θα υπερίσχυε στο δημοψήφισμα και ότι, μάλιστα, ετοίμαζε μία… ηρωική έξοδο.

«Όπως μια τραγωδία του Ευριπίδη, η μεγάλη μάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους πιστωτές της έχει οδηγηθεί σε ένα κατακλυσμιαίο τέλος που κανείς δεν είχε σχεδιάσει και από το οποίο κανείς μπορεί να ξεφύγει, το οποίο απειλεί να συντρίψει την Ευρώπη», γράφει η εφημερίδα.

Και συνεχίζει: «ο κ. Τσίπρας δεν περίμενε ποτέ να βγει νικητής από το δημοψήφισμα, ούτε να τεθεί επικεφαλής μίας εθνικής επανάστασης κατά του «ξένου ελέγχου».

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον Telegraph, «ανακήρυξε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με την προσδοκία να το χάσει, καθώς το σχέδιό του ήταν να δώσει έναν καλό αγώνα, να αποδεχθεί μία έντιμη ήττα και να παραδώσει τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου, αφήνοντας σε άλλους να εφαρμόσουν το τελεσίγραφο της 25ης Ιουνίου και να υποφέρουν από την κατακραυγή».

«Αυτό που θα έπρεπε να είναι γιορτή την Κυριακή το βράδυ, μετατράπηκε σε αγρυπνία. Ο κ. Τσίπρας ήταν θλιμμένος, εξετάζοντας τα λάθη που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει από την ώρα που είχε αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριου», γράφει η εφημερίδα.

Έτσι, φτάνουμε στην Τετάρτη που ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσφέρθηκε να στείλει κάτι, το οποίο ήταν σχεδόν η ίδια εκδοχή των πλάνων των δανειστών που είχαν απορρίψει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top