Η Ισπανία και η Πορτογαλία κερδίζουν από την ελληνική κρίση

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

​H Ισπανία και η Πορτογαλία κερδίζουν τουριστικά από την ελληνική κρίση μεταδίδει to πρακτορείο Bloomberg. Τα πρωτοσέλιδα σχετικά με τα capital controls και την αβεβαιότητα στην Ελλάδα οδηγούν πολλούς ξένους τουρίστες οι οποίοι δεν έχουν ακόμη κλείσει τις διακοπές τους να στρέφονται σε άλλους νοτιοευρωπαϊκούς προορισμούς και όχι στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα όμως και ενώ ο τουρισμός κλυδωνίζεται , η νησιωτική χώρα ψήφισε ΌΧΙ στο δημοψήφισμα.

Το μεγαλύτερο ΟΧΙ φώναξε η Ικαρία με το συντριπτικό ποσοστό 79, 5%. Και ακολουθεί η Κρήτη με το υψηλότερο ποσοστό να καταγράφεται στο νομό Χανίων: 73, 8%.

Ακόμη και τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη τάχθηκαν με το OΧΙ, με ποσοστά 54,5 και 65, 4% αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνουν όμως οι ξενοδόχοι σε Κρήτη και Κυκλάδες, από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος μέχρι σήμερα οι ακυρώσεις έρχονται η μια πίσω από την άλλη και οι νέες κρατήσεις έχουν παγώσει.

Ο κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα η φετινή τουριστική σεζόν φοβίζει και τους επιχειρηματίες στη Ρόδο. Όπως λένε όμως τους φοβίζει περισσότερο να τιναχτεί στον αέρα ο τουρισμός του νησιού όχι μόνο φέτος αλλά γενικά.

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top