«Εκτός ευρωζώνης η Ελλάδα» επιμένει ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν

Τι αναφέρει σε συνέντευξή του

​Να "τεθεί η Ελλάδα εκτός της ευρωζώνης" μετά τη νίκη του "όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής πρότεινε σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα ο κεντροδεξιός πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν.

"Πρέπει να τεθεί η Ελλάδα εκτός της ευρωζώνης", διότι οι Έλληνες εκλογείς "εγκατέλειψαν την οικονομική ένωση, και επομένως έμμεσα τη νομισματική ένωση" όταν εξέλεξαν πρωθυπουργό της χώρας τον ηγέτη της ριζοσπαστικής αριστεράς Αλέξη Τσίπρα και "επιβεβαίωσαν αυτή την επιλογή με το δημοψήφισμα" της Κυριακής, έκρινε ο Ντ' Εστέν στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στον ιστότοπο του γαλλικού περιοδικού L'Express.

Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, ο οποίος είχε ήδη ταχθεί τον περασμένο Φεβρουάριο υπέρ μιας "friendly exit" ("εξόδου με φιλικούς όρους") της Ελλάδας από την ευρωζώνη, πρότεινε τη χρησιμοποίηση δύο άρθρων, των 108 και 109, της συνθήκης του Μάαστριχτ, τα οποία τυπικά βέβαια αφορούν τις χώρες οι οποίες "θέλουν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά όχι να συμμετέχουν στο νομισματικό σύστημα" αυτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top