Κολομβία: 2.17 τόνοι κοκαΐνης βρέθηκαν στο αεροδρόμιο χάρη σε σκύλο της δίωξης!

Τα ναρκωτικά προορίζονταν για τον Παναμά

Χάρη σε έναν σκύλο-λαγωνικό της δίωξης ναρκωτικών, οι Αρχές της Κολομβίας κατάφεραν να βρουν και στη συνέχεια να κατασχέσουν 2,17 ΤΟΝΟΥΣ κοκαΐνης!
Η ανακάλυψη έγινε στο αεροδρόμιο της Μεντεγίν Ριονέγρο, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης ενός φορτίου μιας εταιρείας διεθνών μεταφορών. Η τεράστια αυτή ποσότητα ναρκωτικών προοριζόταν για τον Παναμά, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.
δυηξδδ.jpg
Οι 2,17 τόνοι κοκαΐνης είχαν κρυφτεί "μέσα σε δύο μεταλλικά εξαρτήματα" για μηχανές επεξεργασίας ζαχαροκάλαμου, οι οποίες κίνησαν υποψίες στους τελωνειακούς. Έτσι, επιθεώρησαν το φορτίο και το ερεύνησαν με επικεφαλής τον σκύλο, Μπράκο.
Η κατάσχεση αυτή αυξάνει στο 83 τον αριθμό των τόνων κοκαΐνης που έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής το 2015, ποσότητα που είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη για ολόκληρη την περασμένη χρονιά. Η έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Καταπολέμηση του Εγκλήματος (UNODC), ανέφερε ότι οι καλλιεργούμενες εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή φύλων κοκαΐνης στην Κολομβία αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50% το 2014, σε περίπου 690 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η παραγωγή από τους 290 τόνους το 2013 αυξήθηκε σε 442 το 2014.
Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top