ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ του πλανήτη στραμμένα στην Ελλάδα: Πρώτο θέμα το δημοψήφισμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ

Σε απευθείας σύνδεση δείχνουν εικόνες τα ξένα δίκτυα

ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ του πλανήτη στραμμένα στην Ελλάδα: Πρώτο θέμα το δημοψήφισμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ

​Πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες και σήμερα είναι το αποκορύφωμα! Την ώρα που το δημοψήφισμα στην χώρα μας είναι σε εξέλιξη και η σχέση της Ελλάδας με το ευρώ πατά σε τεντωμένο σκοινί.

Μάλιστα όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, όπως το skynews και το BBC, έδειχναν σε απευθείας σύνδεση εικόνες από την Ελλάδα!

Τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το μέλλον της χώρας στο κοινό νόμισμα είναι αβέβαιο.

Ο Guardian στο πρώτο του θέμα τιτλοφορείται ως «οι Έλληνες ψηφίζουν για το μέλλον τους, την ώρα που το ευρώ αντιμετωπίζει την μεγαλύτερή του πρόκληση».

guardian_6.jpg


Στο δημοσίευμα περιγράφει την υπάρχουσα κατάσταση και τονίζει: «Το ελληνικό δημοψήφισμα αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το ευρώ από την ίδρυσή του, με τα κύματα του σοκ να φτάνουν σε όλες τις αγορές του κόσμου».

Το πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο του που τιτλοφορείται «Οι Έλληνες ψηφίζουν για τη θέση στο ευρώ ενώ οι τράπεζες στερεύουν», ο συντάκτης επισημαίνει πως οι ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν σε ένα ιστορικό δημοψήφισμα τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον διχασμό του λαού.

bloomberg_6.jpg


Η Telegraph παρουσιάζει την κατάσταση αρκετά δραματική κάνοντας λόγο για προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Αρμαγεδδών αν οι Έλληνες απορρίψουν την πρόταση.

Το BBC έχει τίτλο: «Οι Έλληνες ψηφίζουν σε δημοψήφισμα για το πρόγραμμα διάσωσης» και σημειώνει πως εκατομμύρια Έλληνες προσέρχονται για να ψηφίσουν σε ένα κρίσιμο δημοψήφισμα για το εάν θα δεχτούν ένα πακέτο διάσωσης.

ghgfjh.jpg

Το Reuters κάνει και αυτό λόγο για την αμφισβήτηση της θέσης της χώρας στο ευρώ αναλύοντας την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα τις τελευταίες ημέρες με τις κλειστές τράπεζες.

Το ελληνικό δημοψήφισμα απασχολεί και τους New York Times. Σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα ψηφίζει με υψηλό ρίσκο για χρεοκοπία», η εφημερίδα αναφέρεται στο σημερινό δημοψήφισμα και την επιλογή που καλούνται να κάνουν οι πολίτες.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αφιέρωσε το σημερινό της πρωτοσέλιδο στην Ελλάδα και το δημοψήφισμα. «Το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στην Αθήνα» είναι ο κεντρικός τίτλος στο φύλλο, με τις σελίδες του να φιλοξενούν τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα αλλά και τον τρόπο που αυτά επηρεάζουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
lemonde_3.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top