Κον Μπεντίτ: "Ο Αλέξης Τσίπρας είναι δειλός πρωθυπουργός και εθνικιστής"

Επίθεση στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Κον Μπεντίτ: "Ο Αλέξης Τσίπρας είναι δειλός πρωθυπουργός και εθνικιστής"

​Επίθεση κατά μέτωπο εξαπέλυσε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ κατά του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τον «δειλό πρωθυπουργό» και «εθνικιστή».

Ο ηγέτης του Μάη του ' 68 και σημαντική προσωπικότητα της Αριστεράς έχει εκφράσει πολλάκις την στήριξή του στους Έλληνες, όμως αυτή τη φορά επιτίθεται στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα, σε συνέντευξή του στην βελγική εφημερίδα «Le Soir».

Ο γαλλογερμανικής καταγωγής και πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων τόνισε πως η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι παρά φύσιν, ενώ τάχθηκε κατά και άλλων Ευρωπαίων ηγετών.
«Αλλά και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι δειλοί αφού κρύβονται πίσω από τη Μέρκελ και αυτή με τη σειρά της πίσω από το ΔΝΤ» πρόσθεσε ο Κον Μπεντίτ και συνέχισε «Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ένας δειλός. Είναι ένας εθνικιστής. Ο κυβερνητικός συνασπισμός του οποίου ηγείται και αποτελείται από την Αριστερά και την Χρυσή Αυγή».
Ο ίδιος πάντως, επεσήμανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», ότι αν ήταν Έλληνας, θα ψήφιζε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα εξηγώντας ότι: «Όχι επειδή βρίσκω καλή τη συμφωνία των Ευρωπαίων αλλά επειδή μόνο με το ΝΑΙ μπορεί να ξεμπλοκάρει η κατάσταση και να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top