Υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα η πλειονότητα των Γερμανών

Διχασμένοι για την παραμονή της στην Ευρωζώνη

​Διχασμένους εμφανίζει τους Γερμανούς δημοσκόπηση σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Ποσοστό 45% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, με το ίδιο ποσοστό να τάσσεται κατά.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, όμως, (ποσοστό 60%) τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (68%) απάντησε ότι την κύρια ευθύνη για την κλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα φέρει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ μόλις το 4% είπε ότι φταίνε οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Το ένα τέταρτο των Γερμανών (24%) απάντησε ότι και οι δύο πλευρές φέρουν εξίσου την ευθύνη.

Το 69% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή πάρα πολύ για την κατάσταση στην οποία θα περιέλθει ο ελληνικός λαός στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει.

Το ένα τέταρτο των Γερμανών (24%) ανησυχεί πολύ ή πάρα πολύ για τις επιπτώσεις που θα είχε μια ελληνική χρεοκοπία στη γερμανική οικονομία, ενώ το 31% ανησυχεί για τις επιπτώσεις στη συνοχή της ΕΕ και το 19% για τις δικές του οικονομ��ες.

Τη δημοσκόπηση διεξήγαγε το γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD σε δείγμα 1.001 Γερμανών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top