Μακελάρης Νορβηγίας: κατηγορεί τις αρχές ότι παραβιάζουν τα δικαιώματά του!

Τέσσερα χρόνια αφότου σκότωσε 77 ανθρώπους

​Αγωγή κατέθεσε σήμερα ο μακελάρης της Νορβηγίας Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, με την οποία κατηγορεί τις αρχές της χώρας ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματά του καθώς συνεχίζουν να τον κρατούν σε αυστηρή απομόνωση στην φυλακή, τέσσερα χρόνια αφότου σκότωσε 77 ανθρώπους.

Η αγωγή περιέχει αναφορές στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στοχεύει να αναγκάσει το Όσλο να αναγνωρίσει στον Μπράιβικ το δικαιώματα να έχει περισσότερες επαφές με άλλους ανθρώπους και να περιορίσει τη λογοκρισία των επιστολών που γράφει.

«Τον κρατούν σε ακραίο βαθμό απομόνωσης» δήλωσε ο Όιστεν Στόρβικ, ο δικηγόρος του Μπράιβικ, στο πρακτορείο Reuters, ενώ επισήμανε ότι η επαφή του με άλλους ανθρώπους περιορίζεται σε εκείνη με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους γιατρούς και νοσοκόμους.

«Εμείς εννοούμε ότι έχει δικαίωμα να επικοινωνεί ��ε άλλους ανθρώπους» τόνισε ο ίδιος, πιθανόν και με άλλους κρατουμένους παρά τον κίνδυνο που ελλοχεύει να του επιτεθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπράιβικ στις 22 Ιουλίου του 2011 είχε πυροδοτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο κέντρο του Όσλο, σκοτώνοντας 8 ανθρώπους, πριν μεταβεί με μία βάρκα σε ένα νησάκι όπου η νεολαία του κυβερνώντος τότε Εργατικού Κόμματος είχε οργανώσει μία θερινή κατασκήνωση όπου σκότωσε 69 ακόμα ανθρώπους, στην πλειονότητά τους εφήβους.

Κα��αδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών, τη μεγαλύτερη ποινή που προβλέπεται στη Νορβηγία, αν και ο εγκλεισμός του μπορεί να παραταθεί στην περίπτωση που θεωρείται απειλή για την κοινωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top