Σαουδάραβας πρίγκιπας δωρίζει την περιουσία του σε κοινωνικά και ανθρωπιστικά προγράμματα

Μια φιλανθρωπική δέσμευση ύψους 32 δις δολαρίων

​Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ-Ουαλίντ Μπεν Ταλάλ υποσχέθηκε σήμερα να δωρίσει όλη την περιουσία του, ύψους 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε κοινωνικά και ανθρωπιστικά προγράμματα τα προσεχή χρόνια και μετά τον θάνατό του.

«Είναι μια φιλανθρωπική δέσμευση ύψους 32 δις δολαρίων που θα βοηθήσει να οικοδομηθούν γέφυρες για την πολιτισμική κατανόηση, την ανάπτυξη των κοινοτήτων, την ενίσχυση της αυτονομίας των γυναικών, την προώθηση των νέων, την παροχή μέσων διάσωσης σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και τη δημιουργία ενός πιο ανεκτικού κόσμου. Η δωρεά αυτή, την εποπτεία και διαχείριση της οποίας θα έχει διοικητικό συμβούλιο, θα χορηγηθεί σύμφωνα με ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα τα προσεχή έτη, αλλά χωρίς χρονικό περιορισμό», αναφέρει ο πρίγκιπας σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι η δέσμευσή του θα συνεχιστεί και μετά τον θάνατό του.

Ο πρίγκιπας Αλ-Ουαλίντ είναι ανιψιός του βασιλιά Σαλμάν και δεν έχει κυβερνητικό αξίωμα. Διευθύνει την εταιρία Kingdom Holding Co, η οποία κατέχει μετοχές διαφόρων επιχειρήσεων και είναι μία από τις κατασκευάστριες ενός ουρανοξύστη στην Τζέντα, που αναμένεται να γίνει ο υψηλότερος στον κόσμο.

Στις αρχές της χρονιάς, ο πρίγκιπας άνοιξε το παναραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Alarab στο Μπαχρέιν, το οποίο οι αρχές έκλεισαν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες από την έναρξη της λειτουργίας του, με παρατηρητές να κάνουν λόγο για παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top