ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ «χτύπημα» σε παραλία στην Τυνησία: Τουλάχιστον 37 άνθρωποι είναι νεκροί (φωτο)

Πρώτη ανάρτηση: 26/06/2015 15:08

​Λίγες μόλις ώρες μετά την επίθεση σε εργοστάσιο στη Γαλλία, μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε παραλία κοντά σε δύο τουριστικά ξενοδοχεία στην πόλη Sousse, στα κεντροανατολικά της Τυνησίας.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Ισλαμιστές πήγαν στην παραλία όπου παραθερίζουν κατά κύριο λόγο Βρετανοί τουρίστες και άνοιξαν πυρ.


Από όσα έχουν γίνει, μέχρι στιγμής γνωστά, τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 36 τραυματίστηκαν, με τους υπόλοιπους τουρίστες να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν.


Αμέσως, στα δυο κοντινά ξενοδοχεία ακούστηκαν σειρήνες με τον κόσμο να ταμπουρώνεται μέσα στα δωμάτια του.


Οι δράστες της αιματηρής απίθεσης φαίνεται πως ήταν δύο, με τον έναν να πέφτει νεκρός από πυρά της αστυνομί��ς και τον άλλον να έχει συλληφθεί.


Παράλληλα, λέγεται πως οι δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας εντόπισαν ύποπτα αντικείμενα, τα οποία ενδέχεται να είναι εκρηκτικοί μηχανισμοί.


Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ήδη οι πρώτες σοκαριστικές φωτογραφίες, οι οποίες αποτυπώνουν το φόβο των τουριστών που κλείστηκαν στα δωμάτια τους αλλά και νεκρούς τουρίστες.


Την ίδια στιγμή, έχoυν δημοσιευτεί και φωτογραφίες που δείχνουν νεκρό τον έναν από τους δράστες, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα τους.




Να σημειωθεί ότι παραμένει άγνωστο το αν η επίθεση σχετίζεται με αυτή στη Γαλλία.