Συρία: Εισβολή των τζιχαντιστών σε Κομπάνι και Χασάκε από την Τουρκία-Διαψεύδει η Άγκυρα!

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν

Συρία: Εισβολή των τζιχαντιστών σε Κομπάνι και Χασάκε από την Τουρκία-Διαψεύδει η Άγκυρα!

​Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι, προτού εισβάλουν σήμερα εκ νέου στην κουρδική αυτή πόλη του συριακού βορρά, από την οποία είχαν εκδιωχθεί τον Ιανουάριο.

Οι τζιχαντιστές εισέβαλαν σήμερα και στην πόλη Χασάκε, στην βορειοανατολική Συρία, την οποία προσπαθούν να κυριεύσουν εδώ και έναν μήνα, αφού προηγουμένως πραγματοποίησαν και εκεί επίθεση αυτοκτονίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η εισβολή των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην κουρδική αυτή πόλη του συριακού βορρά, η οποία είναι επίσης γνωστή ως Άιν Αλ Άραμπ, άρχισε κατά την διάρκεια της νύχτας με βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε κοντά στο μεθοριακό πέρασμα της πόλης αυτής με την Τουρκία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μετά την επίθεση αυτοκτονίας συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των τζιχαντιστών και των κουρδικών δυνάμεων στο κέντρο της πόλης αυτής στην μεθόριο της Συρίας με την Τουρκία, η οποία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τις σφοδρές μάχες που έχει ζήσει από τα τέλη του 2014.

Ωστόσο, το γραφείο επαρχιακού κυβερνήτη της Τουρκίας διέψευσε αμέσως ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι προέρχονταν από την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας την είδηση αυτή «αναληθή» και πρόσθεσε ότι προήλθαν από την συριακή πόλη Τζαραμπλούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top