ΟΡΓΗ για τους γονείς που εγκατέλειψαν τη νεογέννητη κόρη τους επειδή ήταν άρρωστη!

Σώθηκε χάρη στον παππού της που την τάιζε με γάλα κατσίκας

ΟΡΓΗ για τους γονείς που εγκατέλειψαν τη νεογέννητη κόρη τους επειδή ήταν άρρωστη!

​Οργή προκαλεί η είδηση ότι ένα κοριτσάκι στην Ινδία, μόλις δύο εβδομάδων, εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του επειδή πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που ονομάζεται ενδομήτρια περιορισμός αύξησης (IUGR) που σημαίνει ότι το έμβρυο δεν αναπτύσσεται με σωστό ρυθμό μέσα στην μήτρα. Έτσι όταν γεννιούνται, πρόωρα κατά κανόνα, τα σώματά τους είναι πολύ αδύνατα.

346800-premature.jpg

Ένα έμβρυο με IUGR ζυγίζει λιγότερο από το 90 τοις εκατό όλων των άλλων εμβρύων της ίδιας ηλικίας κύησης. Τα νεογέννητα μωρά με IUGR εμφανίζονται συχνά λεπτά, χλωμά, και έχουν χαλαρό και ξηρό δέρμα.


Έτσι το μωράκι της φωτογραφίας γεννήθηκε ενώ η μαμά του ήταν στον 7ο μήνα κύησης και ζύγιζε μόνο 800 γραμμάρια.

Οι γονείς της, την παράτησαν αμέσως και την ανέλαβε ο παππούς της που την αγαπά. Την μετέφερε μάλιστα στο νοσοκομείο για να τη φροντίσουν.

Ο 50χρονος Dilip Dode από το Mumbai επί δύο εβδομάδες πρόσεχε την εγγονή του και την τάιζε με γάλα κατσίκας, το οποίο της το έδινε στο στόμα με κουτάλι, μέχρι να μπορέσει να την μεταφέρει στο κοντινότερο νοσοκομείο στη Maharashtra.

Baby-in-Indian-village-with-IUGR.jpg

Η μητέρα της, η 25χρονη Mamata Dode, αρνούταν επιμόνως να ταΐσει τη μικρή της, ενώ τα ινδικά μέσα ενημέρωσης την καταγγέλλουν πως δεν έχει επισκεφθεί ούτε μία φορά το παιδί της στο νοσοκομείο, κάτι που δεν έκανε ούτε και ο επίσης 25 ετών, πατέρας, Ajay Dode.

«Είμαι ευγνώμων στο νοσοκομείο που παρείχε δωρεάν ιατρική φροντίδα στην εγγονή μου. Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό το ότι ακόμα και οι γονείς της την απέρριψαν, αλλά εγώ θα κάνω το παν για να τη σώσω» δήλωσε ο 50χρονος ο οποίος είπε πως θα προσπαθήσει να πείσει τα παιδιά του να αγαπήσουν το κοριτσάκι. «Η μόνη μου ελπίδα είναι να γίνει καλά και να έχει μια φυσιολογική ζωή. Θα προσπαθήσω να πείσω τους γονείς της να την δεχθούν, αλλά αν αυτοί εξακολουθήσουν να αρνούνται, θα τη μεγαλώσω μόνος μου. Δεν φταίει αυτή που γεννήθηκε διαφορετική και δεν θα την πετάξω εξ αιτίας αυτής της ασθένειας» τόνισε.

kislany(650x433).jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top